Μουσείο Τυπογραφείας

Καλύτερες μέρες

Βγήκαμε από τα μνημόνια, πετύχαμε την έξοδο στις αγορές και προετοιμαζόμαστε και για άλλη, μειώσαμε την ανεργία, αυξήσαμε το αίσθημα της οικονομικής ασφάλειας και τώρα ετοιμαζόμαστε να αποπληρώσουμε δάνεια ύψους 3,7 δισεκατομμυρίων προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, και με τις εκτιμήσεις οικονομικών αναλυτών να κάνουν λόγο για ανάπτυξη περίπου στο 2%, το 2019 και περαιτέρω κάμψη της ανεργίας με θέσεις εργασίας μέσα από επενδύσεις, η Ελλάδα “παίρνει καθημερινά τα πάνω της” ακόμα και αν προς το παρόν τουλάχιστον, εξακολουθεί να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της κατάταξης μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης με τις πιο «δυστυχείς» οικονομίες, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το Bloomberg.
Η θετική στάση του Eurogroup απέναντι στις αποφάσεις σε θέματα όπως τα “κόκκινα δάνεια” και η προστασία της πρώτης κατοικίας αλλά και τις εκατό είκοσι δόσεις για ρύθμιση χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία, δημιουργεί γενικότερα ένα κλίμα αισιοδοξίας για το ότι το καλύτερο… “έρχεται”.
Ο δρόμος της ανάκαμψης, ωστόσο, είναι μακρύς, και χρειάζονται πολλές “αποφάσεις ελαφρύνσεων” μέχρι να ανασάνουν τα νοικοκυριά και τα ασθενέστερα στρώματα της κοινωνίας μας από όλα τούτα που έχουν βιώσει τα τελευταία χρόνια.
Οι καλύτερες μέρες, που τόσος λόγος έχει γίνει, πρέπει να έρθουν. Και τα λόγια, οι όποιες υποσχέσεις να γίνουν πράξεις.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.