Μουσείο Τυπογραφείας

Κάλεσμα σε συνάντηση από την Πρωτοβουλία Κρήτης Ενάντια στις Εξορύξεις – Παράρτημα Χανίων

Κάλεσμα σε συνάντηση, στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, τη Δευτέρα 1 Ιουνίου, στις 19:30 το απόγευμα απευθύνει η Πρωτοβουλία Κρήτης Ενάντια στις Εξορύξεις – Παράρτημα Χανίων .

Όπως αναφέρει αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση «κυριολεκτικά πανδημία για το περιβάλλον φέρνουν οι νόμοι που ψήφισε εν μέσω καραντίνας η κυβέρνηση διαμορφώνοντας ένα ασφυκτικό θεσμικό πλαίσιο προστασίας… των επενδυτών από την υποχρέωση προστασίας του περιβάλλοντος.
Μεταλλευτικές δραστηριότητες και εξορύξεις πετρελαίου σε περιοχές προστασίας της φύσης, ανεξέλεγκτη έρευνα για εξορύξεις υδρογονανθράκων, αλόγιστη επέκταση των βιομηχανικών ΑΠΕ, παραχώρηση αιγιαλών σε ιδιώτες, πολεοδομικά δωράκια στο τουριστικό κεφάλαιο είναι μερικά μόνο από αυτά που φέρνουν οι νόμοι α) Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής νομοθεσίας και β) «Ειδικές μορφές τουρισμού –Διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη».
“Με το νέο νομικό πλαίσιο η Κρήτη και τα Χανιά γίνονται ανοχύρωτη πολιτεία απέναντι στις ορέξεις των επενδυτών-αρπαχτικών είτε πρόκειται για εξορύξεις υδρογονανθράκων, είτε φαραωνικων τουριστικών εγκαταστάσεων είτε ανεξέλεγκτων λατομικών ζωνών κτλ τα οποία και αποδέχονται η Περιφέρεια και οι Δήμοι “.
Όλ’ αυτά ενώ οι τρέχουσες εξελίξεις με την υγειονομική κρίση υποδεικνύουν την άμεση ανάγκη αλλαγής πλεύσης στη διαχείριση του περιβάλλοντος. Είναι πλέον φανερό ότι η καταστροφή των οικοσυστημάτων στο όνομα της ανάπτυξης γεννά τις πανδημίες.
Την Δευτέρα 6/1 μαζευόμαστε στο πάρκο Ειρήνης και Φιλίας στις 7:30μμ συζητάμε και οργανώνουμε την παρέμβαση μας για την υπεράσπιση του τόπου μας απέναντι στην αντι -περιβαλλοντική λαίλαπα που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ (στα βήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων βέβαια).

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ-ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΧΑΝΙΩΝ»

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.