Μουσείο Τυπογραφείας

Κάλεσμα Πετσάλνικου για στήριξη του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Κάλεσμα για στήριξη του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών απηύθυνε χθες το βράδυ από τα Χανιά ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και υποψήφιος Επικρατείας Φίλιππος Πετσάλνικος, ο οποίος μίλησε στην κεντρική εκδήλωση του νέου κόμματος που ίδρυσε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Πετσάλνικος σημείωσε ότι «ο Γιώργος Παπανδρέου είναι διάφανος, δεν χρωστά και δεν τον έχει κανένας στο χέρι. Ενας πρωθυπουργός που ξεκίνησε αλλαγές, που κτύπησε συμφέροντα, ακόμη και αν ανατρέπεται, δεν ηττάται. Μπορεί να γονάτισε και να γονατίσαμε μαζί του, αλλά τώρα είμαστε και πάλι όρθιοι με το κίνημα της καρδιάς μας, το Κίνημα των Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για τις ίδιες αξίες, ιδανικά, αρχές και τα όνειρα που είχαμε τότε».
Ο κ. Πετσάλνικος υπογράμμισε επίσης ότι «έζησα την ανατροπή ενός πρωθυπουργού εκλεγμένου με 44% πριν από δύο χρόνια από τον ελληνικό λαό. Ενός πρωθυπουργού που είχε σηκώσει  μαζί μ’ εμάς στην πλάτη του την Ελλάδα. Ανεβαίναμε τότε τον δικό μας Γολγοθά για να μην καταρρεύσει η χώρα. Κρατήσαμε στα χέρια μας την απασφαλισμένη χειροβομβίδα για να μην χρεοκοπήσει και  ακρωτηριαστεί η χώρα και τελικά ακρωτηριαστήκαμε πολιτικά εμείς. Εάν δεν είχαμε ανεβεί τον δικό μας Γολγοθά, θα είχε σταυρωθεί η Ελλάδα. Αυτό, λοιπόν, τον πρωθυπουργό τον ανέτρεψαν μια σειρά από οργανωμένα συμφέροντα και με συγκεκριμένους πολιτικούς μέσα από την κοινοβουλευτική ομάδα». «Το κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, θα είναι στο Κοινοβούλιο, αλλά και στην απευκταία περίπτωση που δεν θα μπει στο Κοινοβούλιο, είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μακριά, γιατί δεν ξεκινάμε από το μηδέν, αλλά ως κίνημα ερχόμαστε από το 1974 και ακόμα πιο πίσω», κατέληξε ο κ. Πετσάλνικος.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.