Μουσείο Τυπογραφείας

Κάλεσμα από το Εργατικό Κέντρο Χανίων στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Χανίων με ανακοίνωση του καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του Πολυτεχνείου.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «δεν ξεχνάμε τους Εργατικούς Λαϊκούς Αγώνες που δόθηκαν ενάντια στην χούντα για την ανατροπή της.
Αγώνες που δόθηκαν μαζικά και ενωτικά δημιουργώντας έναν κοινωνικό οδοστρωτήρα που στο διάβα του ισοπέδωσε τις φασιστικές, αντιδημοκρατικές πρακτικές των συνταγματαρχών του Παπαδόπουλου.
Τα ιδανικά εκείνης της εποχής ,επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε μετά και την αποδοχή και εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων, με τις πολιτικές που απαξιώνουν την παιδεία και την κοινωνία, με πρωτοφανή αντεργατικά και αντιασφαλιστικά μέτρα, με πολιτικές που αυξάνουν καθημερινά τις απολύσεις και εξαθλιώνουν τον ελληνικό λαό.
Το Πολυτεχνείο ζει καθημερινά και συναντιέται με τους ανυποχώρητους διεκδικητικούς αγώνες των εργαζόμενων και των οργανώσεων των φοιτητών και της νεολαίας για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία», αιτήματα που σήμερα εξακολουθούν και παραμένουν επίκαιρα και διεκδικούμενα.
Στο σύνολό της η Εργατική τάξη της Πατρίδας μας έχει μνήμη και τιμά τους Αγωνιστές .
Μνήμη για εμάς τους εργαζόμενους σημαίνει αντίσταση στις άδικες και αναποτελεσματικές πολιτικές που εφαρμόζονται»

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.