Μουσείο Τυπογραφείας

Kαλά, εσύ παραιτήθηκες… αργά

Οι παραιτήσεις του… ζεύγους υπουργών της Κυβέρνησης, μετά το… “σκάνδαλο(άκι)” που ξέσπασε για 23 χιλιάρικα (επιδότηση ενοικίου), μας δημιουργεί ποικίλλες αντιδράσεις και πάμπολλες σκέψεις για άλλη μια φορά για τους ανθρώπους που βρίσκονται εντός της Βουλής! Οι νομοθετούντες καρπώνονται από τα νομοθετήματά τους και για τον απλό λαουτζίκο μένουν όχι τα ψίχουλα αλλά οι… φόροι!
Στη βραβευμένη με Οσκαρ ταινία “Η λίστα του Σίντλερ” ο πρωταγωνιστής δηλώνει σε μια σκηνή ότι όσο υπάρχει πόλεμος (Β Παγκόσμιος πόλεμος) αυτός θα… αυγατίζει τα λεφτά του.
Στην περίπτωσή μας μπορούμε να πούμε ότι άπαξ και βγεις βουλευτής στη χώρα μας αρχίζεις να λαμβάνεις επιδοτήσεις για το καθετί… «θες δεν θες».
Κάποιοι έχουν μεριμνήσει για όλα και η μοναδική ανησυχία του βουλευτή είναι να μη χάσει τη θέση. Η μπαζιά -όχι βέβαια ότι δεν υπάρχουν ή δεν υπήρξαν εξαιρέσεις- είναι… ας το πούμε διακριτικά «μεγάλη»!
Απ’ εκεί και πέρα, το έργο που παράγουν εντός της Βουλής δεν ξέρω κατά πόσο είναι ανάλογο της εργασίας που προσφέρουν, αλλά αυτό είναι μια άλλη μεγάλη ιστορία!
Δημιουργείται εξάλλου ένας φαύλος κύκλος από τον οποίο δεν φαίνεται ότι θα ξεμπλέξουμε ποτέ. Το “ανήθικο” του πράγματος είναι ότι ακόμη και σε μια τέτοια περίοδο κρίσης όπως αυτή των τελευταίων χρόνων, οι “συνήθειες” εντός της Βουλής δεν έχουν αλλάξει! Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πάντοτε οι λογαριασμοί… των “εντός κι επί τ’ αυτά” θα γεμίζουν εις υγείαν των κορόιδων που τους “πριμοδοτούν”.
Κι όσο για την ευθιξία, κι αυτή παραμένει μια γνωστή μεν λέξη, άγνωστη δε στην παρούσα Κυβέρνηση που μας έχει συνηθίσει στην πολιτική της κολοτούμπας, στη διαστρέβλωση και στο μπέρδεμα των καταστάσεων, από τους λογής – λογής καρεκλοκαθιστούς υπουργούς οι οποίοι δεν σηκώνονται -ούτε με σφαίρες- που λέει ο λόγος από την καρέκλα της γλυκειάς εξουσίας.
Γι’ αυτό και οι οι δύο απανωτές παραιτήσεις μοιάζουν σαν κεραυνός εν αιθρία που ωστόσο δεν σώζουν κανένα πρόσχημα!

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.