Μουσείο Τυπογραφείας

Και Χίτλερ και Ρίχτερ και Ουρανίτες

Κύριε διευθυντά,
ΕΣΔΟΓΕ ΤΗΛΕΗΜΕΡΙΔΑ 30 ΜΑΪΟΥ 2020.
Σημαντική, διότι κρατά ανύπνωτη την ΙΕΡΑ μνήμη, Μαρτύρων και Ηρώων τηςΙστορίας και σημαίνουσα επειδή δεν ξεχνούμε: α´ τα χρωστούμενα β´ το φίδι του φασισμού που συνεχίζει να τίκτει να επωάζει πολύχρωμα και πολύμορφα ωά με τρόπο ύπουλο και αδιάντροπο και γ´ επιβάλλεται να αγωνιζόμαστε σε κάθε μετερίζι που έρπει και επιτίθεται συγκαλυμμένος. Κάτω από Δημοκρατικό, Σοσιαλιστικό, Κοινωνικό, Συνδικαλιστικό, Λαϊκο, Πολιτιστικό, Ιδεολογικό, Θρησκευτικό μανδύα. Και αυτό δεν το υποψιαζόμαστε εύκολα, διότι κακοσυνηθίσαμε χωρίς να το καταλάβουμε ή αφομοιώσαμε το δηλητήριο του φασισμού. Ή δεν έχουμε αντισώματα να το πολεμήσουμε. Και ιδίως η νεολαία που στερείται παιδείας και κριτικής σκέψης, διαλόγου.
Αλλά και δεν γνωρίζει τα παρελθόν. Κάθε μορφής εξουσία θέλει να ποδηγετεί και να επιβάλλεται στους αγωνιστές. Να κατέχει δογματικά και ανελέητα την άσκευτη νεολαία. Εξουσία πονηρών Μαυροκορδάτων που θέλει να επιβάλλει στους νέους να σκέφτονται ολοκληρωτικά, να πράττουν και να συμπεριφέρονται φασιστικά. Και να επιβάλλουν τις απόψεις των ολίγων. Και ένα από τα πολλά κακά να διαστρέφουν την αλήθεια όπως κακή ώρα τούτος ο περίεργος Ρίχτερ. Αγρυπνούμε, αγωνιζόμαστε: οι Γερμανοί με την παρέα τους είναι εδώ. Δεν θέλουν να φύγουν ποτέ. Τόσο μας αγαπούν.

Ιωάννης Ε. Ηλιάκης

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.