Μουσείο Τυπογραφείας

Καφέ “Jokals” στην αυλή της Δημοτικής Πινακοθήκης

Σε καλαίσθητο, ατμοσφαιρικό στέκι για καφέ ή ποτό, μεταμορφώθηκε η αυλή της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων (αριστερά του κτηρίου) που εδώ και χρόνια παρέμενε ανεκμετάλλευτη.
Το “JOKALS” προέκυψε από τα ονόματα των ιδιοκτητών του καφέ, της Τζωρτζίνας Αναγνωστάκη και της Κάλλιας Σωτηράκη, φιλοδοξώντας να αποτελέσει το νέο καλλιτεχνικό στέκι της πόλης.
Τα εγκαίνια του νέου χώρου πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης.
Όπως ανέφερε η κα Τζ. Αναγνωστάκη, «το να ανοίξουμε αυτό το νέο στέκι στην αυλή της Πινακοθήκης είναι μια πρόκληση- πρόταση για κάτι “φρέσκο” στην πόλη. Για μας έχει σημασία που ο χώρος αυτός έχει την βαρύτητα των αρχαίων τειχών δίπλα του και φυσικά της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων. Ευελπιστούμε να οργανώσουμε πολύ ωραία πολιτιστικά πράγματα και άλλες συνεργασίες. Περιμένουμε τους Χανιώτες να στηρίξουν αυτό το νέο εγχείρημα και να δώσουν άλλο χρώμα στις μέρες και στις νύχτες τους».
Από την πλευρά της η Κάλλια Σωτηράκη, έκανε λόγο για μια ιδέα που « είχαμε με την Τζωρτζίνα εδώ και αρκετά χρόνια. Και όταν προέκυψε αυτή η πρόσκληση- πρόταση της Πινακοθήκης, χωρίς δεύτερη σκέψη αποφασίσαμε να φτιάξουμε τα χαρτιά μας, το βιογραφικό μας καθώς υπήρξε ανάθεση έπειτα από επιλογή αρκετών ενδιαφερόντων. Τα καταφέραμε και ξεκινήσαμε πυρετωδώς για να αξιοποιήσουμε την αυλή της Δημοτικής Πινακοθήκης ώστε να γίνει ένα αίθριο, ένας χώρος που θα μπορεί να φιλοξενεί και δράσεις πολιτιστικές. Κάτι που σημαίνει πως θα ζωντανέψει ο χώρος με συνεργασίες που θα κάνουμε με άλλους φορείς της πόλης, την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Ήδη έχουν δρομολογηθεί τέτοιου είδους δράσεις. Ετοιμάζουμε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα από την Άνοιξη και μετά. Τον Χειμώνα θα είμαστε ανοικτοί κυρίως με μουσικά δρώμενα. Αυτό που έχει σημασία για εμάς είναι να “παντρέψουμε” την Τέχνη με την Ψυχαγωγία».
Το JOKALS θα λειτουργεί από τις 8 το πρωί για καφέ μέχρι αργά το βράδυ με κρασί, κρύα πιάτα, ποτά και ιδιαίτερες συνταγές για smoothies, cocktails, και mocktails από φυσικά συστατικά και φρέσκα φρούτα, καθημερινά στην υπέροχη αυλή της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων.
Το νέο εγχείρημα χαιρέτισε, δίνοντας το παρών, και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, μέλος της Δημοτικής Πινακοθήκης, Ελπίδα Τσιτσιρίδη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.