Μουσείο Τυπογραφείας

Κ. Μητσοτάκης: Ισχυρή εντολή για να ξεδιπλώσουμε το σχέδιό μας

«Ισχυρή εντολή» η οποία θα δώσει τη δυνατότητα στη Ν.Δ. να «ξεδιπλώσει το σχέδιό της» αλλά και να «διαπραγματευτεί με άλλους όρους στην Ευρώπη» ζήτησε εκ νέου ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, δύο εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις εθνικές εκλογές όπως αναμεταδίδει η Ναυτεμπορική.

«Δεν μπορώ να προεξοφλήσω το εκλογικό αποτέλεσμα. Θα ήταν αλαζονικό να πω στους πολίτες ότι η εκλογή έχει τελειώσει. Διακυβεύεται η ισχυρή εντολή και ποια κόμματα θα μπουν στη Βουλή» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στον Αnt1, και πρόσθεσε ότι πλέον τον λόγο έχουν οι πολίτες.

Όπως είπε, ένας πολιτικός αρχηγός, ένας υποψήφιος πρωθυπουργός, το μέγιστο πολιτικό κεφάλαιο το έχει την Κυριακή το βράδυ. «Θα το χρησιμοποιήσω για επενδύσεις γρήγορης απόδοσης. Έχω όμως σχέδιο τετραετίας. Η ισχυρή εντολή θα μας δώσει τη δυνατότητα να ξεδιπλώσουμε το σχέδιό μας. Έχουμε κάνει πάρα πολύ μεγάλη προετοιμασία» ανέφερε, προσθέτοντας πως έχει «έτοιμη την κυβέρνηση» που «θα ορκιστεί την Τρίτη».

Το πρώτο νομοσχέδιο της Ν.Δ. όπως σημείωσε, θα αφορά την οργάνωση του κράτους: τον ρόλο των γενικών γραμματέων, τη δημιουργία ισχυρής ανεξάρτητης αρχής καταπολέμησης της διαφθοράς, τον καθορισμό του αριθμού των μετακλητών υπαλλήλων, την κατάργηση του ασύλου και διορθώσεις στον ποινικό κώδικα.

«Το χρέος θα αποπληρωθεί από την ανάπτυξη, όχι από την υπερφορολόγηση»

Επισημαίνοντας τις καλές σχέσεις που διατηρεί με τη νέα πρόεδρο της Κομισιόν, η οποία και προέρχεται από το ΕΛΚ, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για τρεις μάχες που έχει να δώσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο: τη μείωση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη διασφάλιση των αγροτικών πόρων μέσα από το νέο προϋπολογισμό της Ε.Ε. για την περίοδο 2021-2027 και την ΚΑΠ, αλλά και τη μάχη στα εθνικά θέματα.

«Καλούμαστε να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία μας. Ήδη οι αγορές μάς εμπιστεύονται. Το χρέος μας θα αποπληρωθεί από την ανάπτυξη, όχι από την υπερφορολόγηση» διαβεβαίωσε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα μπορέσει να πείσει τους εταίρους για τη μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι «δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια ανοχής» και ότι «θα κινηθούμε πολύ γρήγορα την επόμενη ημέρα». «Έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε μια νέα ευημερία, ευημερία για όλους» ανέφερε.

Για τα εργασιακά διαβεβαίωσε ότι «θα είμαστε αυστηροί στην εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας». «Λέω στους επιχειρηματίες θα μειώσω τους φόρους, αλλά έχω απαίτηση από τους επιχειρηματίες να φροντίσουν τους εργαζομένους, να τους δίνουν παροχές, να προστατεύουν το περιβάλλον. Αν δώσουμε φορολογικές εκπτώσεις για μπόνους, θα δοθούν περισσότερα μπόνους. Θα δώσω φορολογικά κίνητρα να δώσουν και μετοχές. Με το λευκό μητρώο, αν είσαι συνεπής, θα έχεις φορολογικές μειώσεις» είπε.

Αναφερόμενος στα θέματα της ασφάλισης τόνισε πως θα πρέπει να γίνει μια μετάβαση σε ένα σύστημα κεφαλαιοποιητικό. «Εγγυώμαι τις επικουρικές και τις κύριες συντάξεις όλων των ασφαλισμένων. Η ασφαλιστική αγορά εποπτεύεται από την Τράπεζα της Ελλάδας. Μιλάμε για μια αυστηρά εποπτευόμενη αγορά, αλλά και μεγαλύτερο έλεγχο του ασφαλισμένο στον κουμπαρά του για την επικουρική. Θα υπάρχουν διατάξεις που θα χρηματοδοτήσουν πλήρως το υφιστάμενο σύστημα των επικουρικών κατά τη μετάβαση. Επιμένουν να μας κρατήσουν κολλημένους σε ένα σύστημα που έχει πρόβλημα. Δεν θα έχουμε εργαζόμενους να χρηματοδοτήσουν το σύστημα» συμπλήρωσε.

Καμία υποχώρηση απέναντι στους «μπαχαλάκηδες»

Για τους «μπαχαλάκηδες» είπε πως «τα γκρουπούσκουλα αυτά να γνωρίζουν ότι από τις 8 Ιουλίου θα έχουν άλλη αντιμετώπιση».

«Δεν θα κάνω καμία υποχώρηση. Νομίζετε ότι τα νέα παιδιά που αγωνίστηκαν, τα ίδια και οι γονείς τους, έδωσαν Πανελλήνιες, μάτωσαν και μπήκαν στο πανεπιστήμιο, νομίζετε έχουν διάθεση να βλέπουν μπαχαλάκηδες; Επί Παπανδρέου είχε γίνει μεγάλη παρέμβαση νομίζω στην Νομική. Μετά δεν έγινε κατάληψη για μεγάλο χρόνο. Θα συνεργαστούμε με τα πανεπιστήμια ώστε να βρούμε τον τρόπο να υπάρχει ειδική είσοδος σε ορισμένους χώρους» ανέφερε.

«Deal Τσίπρα στο Σκοπιανό»

Αναφερόμενος στο ονοματολογικό, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε για μια ακόμα φορά τον κ. Τσίπρα για τη στάση του. «Το Σκοπιανό δεν λύθηκε μόνο επειδή ο κ. Τσίπρας είχε κάποια πρεμούρα, αλλά στο πλαίσιο κάποιας συμφωνίας με τους εταίρους. Το Σκοπιανό έγινε για άλλο deal. Πήρε άλλα πράγματα» είπε, ενώ για την επιστολή Καραμανλή στον Μπους απάντησε: «Έβγαλαν μια επιστολή ως είδηση που είχε δημοσιευτεί το 2005. Η ιστορία έγραψε ότι ο Κώστας Καραμανλής είπε “όχι” και δεν ετέθη θέμα εισόδου των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Η ιστορία έγραψε ότι ο Τσίπρας είπε “ναι”, εκεί που όλοι οι άλλοι είπαν “όχι”».

Είπε ακόμη πως δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση ο ίδιος «να εκχωρήσει μακεδονική εθνότητα και γλώσσα και να αφήσει απροστάτευτες τις επιχειρήσεις στη Βόρεια Ελλάδα» και πρόσθεσε πως θα προσπαθήσει να περιορίσει «τις αρνητικές επιπτώσεις της συμφωνίας. «Θα ξεκινήσουμε μια επικοινωνιακή εκστρατεία για να υποστηρίξουμε την αυθεντική ελληνική Μακεδονία. Θα χρησιμοποιήσω την ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε. ως μοχλό για να διασφαλίσω τα εθνικά θέματα» τόνισε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.