Μουσείο Τυπογραφείας

Jaguar XJ 2016: Πληθωρική ανανέωση (video)

Οι Βρετανοί παρουσιάζουν την ανανεωμένη εκδοχή της ναυαρχίδας τους με αλλαγές που εστιάζουν στην ενίσχυση της εικόνας πολυτέλειας τόσο αισθητικά όσο και εξοπλιστικά.

Έτσι, μεταξύ των σχεδιαστικών μεταβολών συγκαταλέγονται η μεγαλύτερη και πιο έντονη γρίλια που περιστοιχίζεται από εισαγωγές αέρα τονισμένες με χρώμιο και που σε συνδυασμό με τα ανανεωμένα γραφικά των φωτιστικών σωμάτων LED, κάνουν την όψη της XJ πιο «επιθετικά αναγνωρίσιμη».

Το ίδιο μοτίβο ανανέωσης ακολουθεί και το πίσω τμήμα όπου κυριαρχούν τα νέα φωτιστικά σώματα και οι οβάλ εξατμίσεις.

Με τα παραπάνω δεδομένα, η σημαντικότερη αλλαγή στην ανανέωση της XJ είναι η προσθήκη μιας πολυτελέστερης έκδοσης με την ονομασία Autobiography.

H Αutobiography είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στην έκδοση με το μεγαλύτερο μεταξόνιο και εξωτερικά, εκτός από το επιβλητικό μήκος, ξεχωρίζει από τους τροχούς 20 ιντσών με ζάντες Maroa και τις επιχρωμιωμένες εισαγωγές αέρα.

Στο εσωτερικό, κυριαρχούν οι πλούσιες επενδύσεις από δέρμα με διαφορετικού χρώματος ράφες ώστε να δημιουργείται μια ευχάριστη αντίθεση και ξύλο από δρυ να καλύπτει τις υπόλοιπες επιφάνειες. Τα πίσω καθίσματα στην έκδοση Autobiography είναι ξεχωριστά και προσφέρουν τη δυνατότητα ανάκλισης ενώ διαθέτουν και σύστημα μασάζ. Την εικόνα συμπληρώνουν το εμπλουτισμένο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης που περιλαμβάνει δύο επιπλέον HD οθόνες 10,2 ιντσών για τα πίσω καθίσματα.

Η πολυτελής Autobiography δεν είναι η μοναδική νέα προσθήκη στην γκάμα της ανανεωμένης XJ που επεκτείνεται και προς πιο σπορ κατευθύνσεις με την νέα έκδοση R-Sport. Χάρη σε ένα splitter τριών τμημάτων μπροστά, περισσότερες εισαγωγές αέρα, spoiler στο πίσω τμήμα, τη γρίλια σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα και τους τροχούς των 20 ιντσών με τη χαρακτηριστική σχεδίαση η ΧJ R-Sport δίνει το «αθλητικότερο» στίγμα της.

Στο εσωτερικό της κυριαρχούν τα sport καθίσματα το αντίστοιχης λογικής τιμόνι ενώ, την εικόνα συμπληρώνουν οι λεπτομέρειες από ανθρακονήματα.

Πέρα από τις προσθήκες, όλες οι εκδόσεις της ανανεωμένης XJ διαθέτουν νέο σύστημα υποβοήθησης τιμονιού το οποίο υπόσχεται μεγαλύτερη απόκριση ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει σε περισσότερη εξοικονόμηση ενέργειας.

Την ανανέωση της XJ συμπληρώνουν η παρουσία των τελευταίας τεχνολογίας συστημάτων ασφάλειας που έχει παρουσιάσει η Jaguar, φώτα ημέρας σε μοτίβο J και το σύστημα ASPC το οποίο παρεμβαίνει παρεμβαίνει στα φρένα και στη λειτουργία του κινητήρα σε ταχύτητες από 3,6 χλμ./ώρα έως 30 χλμ./ώρα, εξασφαλίζοντας την μέγιστη δυνατή πρόσφυση, όταν οι συνθήκες είναι απαιτητικές εξαιτίας πάγου ή βροχής. auto.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.