Μουσείο Τυπογραφείας

ΙΤΕ: Υποψηφιότητες για πρόγραμμα ταλαντούχων μαθητών

Το Ιδρυμα Τεχνολογίας Ερευνας (ΙΤΕ) ανακοίνωσε ότι έχει επιλέξει 74 εξαιρετικούς μαθητές από την Ελλάδα και την Κύπρο ως υποψήφιους για το πρόγραμμα ταλαντούχων μαθητών: Global Talent Mentoring (https://globaltalentmentoring.org/).
Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «κατά την 1η φάση του προγράμματος Global Talent Mentoring, 159 μαθητές από την Ελλάδα και την Κύπρο εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν ως εκπαιδευόμενοι. Αρχικά, το ΙΤΕ είχε εκτιμήσει ότι θα επέλεγε 50 υποψήφιους από τις δύο χώρες. Ωστόσο, λόγω της υψηλής ποιότητας των αιτήσεων, το ΙΤΕ κατέληξε να προτείνει 74 μαθητές, 42 αγόρια και 32 κορίτσια. Το πρόγραμμα απαιτεί πέντε μέντορες για κάθε συμμετέχοντα μαθητή, ενώ ο λόγος επιλογής για τους συμμετέχοντες είναι 1:8.
Το ΙΤΕ ανακοίνωσε επίσης ότι ενθαρρύνει εθελοντές μέντορες να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Οι μέντορες είναι κορυφαίοι εμπειρογνώμονες στον αντίστοιχο τομέα STEMM που έχουν αποδεδειγμένο ιστορικό εξαιρετικών επιτευγμάτων.
Όσοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν εθελοντικά ως μέντορες μπορούν να υποβάλουν αίτηση απευθείας στο https://globaltalentmentoring.org/mentees-and-mentors/mentors/
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για μέντορες είναι η 31η Ιουλίου 2020.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.