Μουσείο Τυπογραφείας

Ιστορικά ντοκουμέντα

Η ιστορία “ξαναζωντάνεψε» στην επιτυχημένη εκδήλωση παρουσίασης της διατομής βιογραφίας “Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Άνθρωπος, ο Ηγέτης” όπου αναδείχθηκαν μέσα από αυθεντικά προσωπικά και ιστορικά ντοκουμέντα οι μεγάλες πολιτικές αρετές του Βενιζέλου.
Την δίτομη βιβλιογραφία έγραψε ο συγγραφέας Νικόλαος Παπαδάκης, γενικός διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Βενιζέλος» και παρουσιάστηκε στην Δημοτική αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» παρουσία εκπροσώπων Αρχών, φορέων και πλήθους πολιτών σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Ηρακλείου, το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Βενιζέλος» και ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου.
Στην σημαντικότητα των στοιχείων της επιμελημένης έκδοσης που φωτίζουν αλλά και αναδεικνύουν το πολύπλευρο έργο του Εθνάρχη, αναφέρθηκαν στους χαιρετισμούς τους ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Άρης Ροζάκης, ενώ το βιβλίο παρουσίασαν : Ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου Ανδρέας Νανάκης, ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Οδυσσέας Ζώρας.
Όλοι  οι ομιλητές έδωσαν δημόσια συγχαρητήρια στον συγγραφέα Νίκο Παπαδάκη για την νέα έκδοση, αλλά και συνολικά για το έργο του στο Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών.
Την εκδήλωση συντόνισε ο Γιώργος Βιτώρος ενώ στην αντιφώνηση του ο συγγραφέας αναφέρθηκε στο χρονικό και στην σημαντικότητα της έκδοσης, ευχαριστώντας παράλληλα για την συνεργασία και στήριξη την Περιφέρεια Κρήτης, όπως και τον Δήμο Ηρακλείου, τον Δικηγορικό σύλλογο για την επιτυχημένη συνδιοργάνωση.
Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, αναφερόμενος στο πρόσωπο του συγγραφέα, τόνισε πως «ο αγαπητός Νίκος Παπαδάκης τίμησε αλλά και τιμήθηκε μέσα από αυτό το έργο», και ότι «με τη συνέπεια που τον διακρίνει και το ακούραστο ιστορικό του πνεύμα επιτρέπει παράλληλα, να αναδειχθούν μέσα από αυθεντικά προσωπικά και ιστορικά ντοκουμέντα οι μεγάλες πολιτικές αρετές του Βενιζέλου». «Συμβάλλετε έτσι καθοριστικά στη διατήρηση και προώθηση της ιστορικής μνήμης, χωρίς την οποία κανένα έθνος δεν επιβιώνει ούτε αποκτά ταυτότητα. Και χωρίς εθνική ταυτότητα στη σύγχρονη εποχή της παγκοσμιοποίησης χάνεται η αυθυπαρξία ενός λαού» είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης απευθυνόμενος στον Νίκο Παπαδάκη. Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στον χαιρετισμό του, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο Νικόλαος Παπαδάκης,  ως Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», από την σύστασή του, το 2000, έως σήμερα, επιτελεί καθοριστικό ρόλο στην αποτίμηση τού έργου τού κορυφαίου Έλληνα πολιτικού. Και του οφείλουμε αληθινές ευχαριστίες για αυτό».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.