Μουσείο Τυπογραφείας

Είστε σαφώς… ασαφείς

«’Η στραβός είν’ ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε»! Το ‘χω ξαναγράψει απ’ εδώ ότι τελικά στραβά αρμενίζουμε και από τις πολλές στραβοτιμονιές, έχουμε δημιουργήσει όλα τα στραβά κι ανάποδα!
Aποτέλεσμα;
Πλέον ακόμη κι ο γιαλός μας είναι στραβός, ολόστραβος! Ενας δρόμος δίχως ισιάδα, ένας δρόμος δύσβατος!
Ας έρθουμε όμως στο προκείμενο, όπως και κάθετι προκείμενο που έρχεται στην επικαιρότητα και επιβεβαιώνει τα παραπάνω λόγια!
Οπως διαβάσαμε χθες λοιπόν: «Ο πρωθυπουργός έχει ήδη δώσει εντολή στον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, να εκκινήσει κύκλο συναντήσεων με τον πατριάρχη Βαρθολομαίο, με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, με τον αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο, αλλά και με τις ιερές μητροπόλεις Δωδεκανήσου, ώστε να διευκρινιστούν πτυχές της πρότασης συμφωνίας Πολιτείας-Εκκλησίας, οι οποίες μπορεί να μην ήταν σαφείς στην αρχή».
Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Τελικά αυτή η Κυβέρνηση πέραν ότι μας έχει δουλέψει ψιλό γαζί, εξακολουθεί και… μας δουλεύει ψιλό γαζί κι όλα ανάποδα τα κάνει!
Επανειλημένως ξεκινά από λάθος αφετηρία, κι έπειτα τρέχει να μαζέψει τα ασυμάζευτα!
Επιπλέον εξακολουθεί να βαδίζει στο δρόμο της “δημιουργικής ασάφειας” και να χαράζει την πολιτική της που επηρεάζει κυρίως αρνητικά τις ζωές μας!
Δεν είναι η πρώτη φορά που πριν συνεκτιμήσουν οι της Κυβέρνησης όλες τις παραμέτρους ενός θέματος, προβαίνουν σε “κινήσεις εντυπωσιασμού”(!) και κατόπιν η φούσκα ξεφουσκώνει!
Αυτό ισχύει – συμβαίνει και τώρα με το θέμα που για τη σχέση Κράτους – Εκκλησίας.
Αφού πρόκοψαν να βγάλουν πανηγυρικές ανακοινώσεις περί λύσης του ζητήματος, αποφάσισαν να εκκινήσουν τις διαδικασίες -όπως διαβάζουμε- για συναντήσεις με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, το αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο κ.λπ. για να τους εξηγήσουν αυτά που… μπορεί στην αρχή να μην ήταν σαφή!
Τα παιδία παίζει; Μάλλον αυτό συμβαίνει. Το τρενάκι έχει φύγει από τις ράγες και πλέον δεν επανέρχεται! Δυστυχώς!
Το ερώτημα αν «θέλουν και τα κάνουν ή απλώς τους βγαίνουν όλα ανάποδα» απαντάται εύκολα.
Και θέλουν και τους βγαίνουν ανάποδα!
Αποδεικνύεται κάθε φορά που προσπαθούν να αποσαφηνίσουν τις προθέσεις τους οι οποίες παραμένουν ασαφείς!

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.