Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εισφορές στον ΟΓΑ έναντι θα μπορούν να πληρώνουν οι αγρότες από 1/1/2017

Εισφορές ΟΓΑ έναντι θα έχουν την δυνατότητα να πληρώνουν οι αγρότες από 1/1/2017, σύμφωνα με σχετική πρόβλεψη που περιελήφθη του υπουργείου Εργασίας, το οποίο κατατέθηκε και συζητείται στη Bουλή, με τίτλο «Εθνικός Μηχανισμός Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής, Ρυθμίσεις για την Κοινωνική Αλληλεγγύη και Εφαρμοστικές Διατάξεις του ν. 4387/2016 (Α’ 85)».

Πιο συγκεκριμένα με το άρθρο 59 δίνεται η δυνατότητα από 1/1/2017 σε αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους να καταβάλλουν μέρος των ασφαλιστικών τους εισφορών και ταυτόχρονα να επιβαρύνονται με τις νόμιμες προσαυξήσεις μόνο για το εναπομείναν ποσό που οφείλουν.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα οι αγρότες ήταν υποχρεωμένοι να καταβάλλουν ολόκληρες ασφαλιστικές εισφορές ανά εξάμηνο, ενώ από το 2017, θα είναι υποχρεωμένοι να τις καταβάλλουν ανά μήνα, σε μια προσπάθεια να τονωθεί και το ταμείο του ΟΓΑ (ΕΦΚΑ από το 2017).

Όπως εξάλλου έχει γράψει το AgroNews, σε περίπτωση που κατά τον χρόνο λήξης της προθεσμίας πληρωμής των μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών (ΟΓΑ) καταβληθεί ποσό μεγαλύτερο από το ποσό που απαιτείται, το επιπλέον ποσό μεταφέρεται ως πιστωμένο και συμψηφίζεται με τις ασφαλιστικές εισφορές του επόμενου χρονικού διαστήματος.

Αναλυτικά το Άρθρο 59 – Μερική καταβολή ποσού εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών

Από 1.1.2017 το ποσό των ασφαλιστικών εισφορών που δεν καταβάλλεται βάσει των άρθρων 39 και 40 του ν. 4387/2016, κατά τον χρόνο λήξης της προθεσμίας πληρωμής των μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών, επιβαρύνεται με τις νόμιμες προσαυξήσεις και τόκους.

Σε περίπτωση που κατά τον χρόνο λήξης της προθεσμίας πληρωμής των μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών καταβληθεί ποσό μεγαλύτερο από το ποσό που απαιτείται, το επιπλέον ποσό μεταφέρεται ως πιστωμένο και συμψηφίζεται με τις ασφαλιστικές εισφορές του επόμενου χρονικού διαστήματος.

 

ΠΗΓΗ: agronews.gr


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα