Μουσείο Τυπογραφείας

Ήρθαν στην Κρήτη και κινηματογραφούν τον νυχτερινό ουρανό (vid)

Screen Shot 2017-08-04 at 08.51.47Στην Κρήτη βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες o Peter Appelin  ο οποίος κινηματογραφεί τον νυχτερινό ουρανό και τις ομορφιές της Κρήτης, του νησιού που ο ίδιος αποκαλεί “κήπο της Εδέμ”.

Όπως οι ίδιοι αναφέρουν «Οι περισσότεροι τουρίστες απολαμβάνουν τις ηλιόλουστες παραλίες και τις μέρες με λιακάδα ωστόσο εμείς ήρθαμε στην Κρήτη για να βρούμε σκοτεινά σημεία με χαμηλή φωτορύπανση προκειμένου να ρίξουμε μία ματιά στον Γαλαξία.

Η Κρήτη, ιδιαίτερα το νότιο μέρος της, είναι ανάμεσα στις καλύτερες τοποθεσίες που έχουμε ανακαλύψει μέχρι τώρα. Οπότε η “νυχτερινή μας ζωή” έλαβε χώρα σε χωριά όπως η Θέρισσος και τα Λευκώγια όπου η φωτορύπανση είναι ελάχιστη. Αυτά είναι τα σημεία όπου μπορείς εύκολα να δεις τον Γαλαξία με τα ίδια σου τα μάτια, ιδιαίτερα γύρω στις 23:00 – 01:30 όπου οι συνθήκες είναι τέλειες. Μας αρέσει να κινηματογραφούμε τα αστέρια και την φύση και η Κρήτη είναι ένα απίστευτο μέρος».

 “>

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.