Μουσείο Τυπογραφείας

Υποσχεσιολογία

Είθισται κάθε χρόνο , τέτοια εποχή, με την ευκαιρία της Δ.Ε.Θ. (Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης), ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των κομμάτων να ανεβαίνουν στην συμπρωτεύουσα για να παρευρεθούν στη μεγάλη εμπορική έκθεση που ελκύει επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο! Αυτή η κινητικότητα, φέτος, και εν όψει της μακράς προεκλογικής περιόδου, γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη! Ιδιαίτερα ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την καθιερωμένη ομιλία και συνέντευξή τους στα εντόπια και διεθνή μέσα τάζουν «λαγούς με πετραχήλια», ο μεν πρώτος για να παραμείνει στη γλυκιά καρέκλα της εξουσίας και ο δεύτερος για να ανέλθει στην ίδια γλυκιά καρέκλα! Φορτωμένοι αμφότεροι το δισάκι των υποσχέσεων προσπαθούν να παίξουν το παιχνίδι της εξουσίας με χτυπήματα κάτω από τη μέση, με κατηγορίες εκατέρωθεν, με προσωπικές αιχμές ο ένας στο πρόσωπο του άλλου! Η φράση που υπερτερεί έναντι όλων είναι εμείς και εσείς…! Εμείς είμαστε οι καλύτεροι, οι πατριώτες, οι τολμηροί που δίνουμε μάχες εναντίον του ντόπιου και ξένου κατεστημένου, εμείς που βγάζουμε τη χώρα από τα μνημόνια και τη διεθνή επιτροπεία, ενώ εσείς υπηρετείτε ξένα συμφέροντα, βουλιάξατε τη χώρα στη διαφθορά και τη σπατάλη, φτωχοποιήσατε τον ελληνικό λαό, επιβάλλατε ασήκωτα χαράτσια κ.λπ. κ.λπ.! Φράσεις τετριμμένες και ατελέσφορες που έμειναν λόγια που θα μείνουν λόγια και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε! Ένα συνεχές παιχνίδι πινγκ πονγκ  εις βάρος πάντα των Ελλήνων πολιτών, που βρίσκονται σ’ ένα τούνελ χωρίς διέξοδο, που έχουν χάσει πλέον την εμπιστοσύνη τους από τους πολιτικούς, απαξιώνοντας γενικότερα την πολιτική που διαφεντεύει τις τύχες τους! Τσουβάλια, γεμάτα «θα», πάντα εκ του ασφαλούς, γιατί αν δε γίνει κάτι απ’ αυτά που υπόσχονται «θα» βρουν εκατό δικαιολογίες για να το κουκουλώσουν!!!
Γι’ αυτό ο σοφός μας λαός λέει: «Όπου ακούς μεγάλο τρύγο, κράτα και μικρό καλάθι!».
Άλλη μια φορά ακόμα καλά κρατεί η υποσχεσιολογία, στάχτη στα μάτια του κόσμου η έξοδος από τα μνημόνια! Δεν θα αλλάξει τίποτα σ’ αυτόν τον όμορφο τόπο που ζούμε, αν εμείς δεν αφυπνιστούμε, αν δεν αγωνιστούμε, όλοι! Γιατί, όλοι μαζί έχουμε δύναμη!

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.