Μουσείο Τυπογραφείας

Υπογραφές για Δημοψήφισμα στις προτάσεις συνταγματικής αναθεώρησης ΣΥΡΙΖΑ

Κύριε διευθυντά,
αυτές τις μέρες, γύρω στις 13 Φλεβάρη, θα γίνει η πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή της Ελλάδας για τη  Συνταγματική Αναθεώρηση, που περιλαμβάνει και την ακόλουθη συνταγματική τροποποίηση.
Στο άρθρο 44, παράγραφος 2, εδάφιο 1 του Συντάγματος της Ελλάδας: «O Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου» προσθήκη του εξής εδαφίου: «Δημοψήφισμα του προηγούμενου εδαφίου προκηρύσσεται και μετά από αίτηση πεντακοσίων χιλιάδων πολιτών που έχουν το εκλογικό δικαίωμα, όπως νόμος ορίζει» (σύμφωνα με τις δημοσιευμένες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ). Θα αποτελέσει μια πολύ θετική και ιστορική τροποποίηση!
Θωμάς Ακρωτηριανάκης

1 σχολιο

  • [Γιώργος Κιαγιάς] ~ ~ ~ Απάντηση

    Είδαμε στην Αγγλία που οδηγούν τα δημοψηφίσματα, θα το βλέπαμε και στην Ελλάδα αν ο Τσίπρας δεν είχε φοβηθεί. Θεός να μας φυλάξει από τις αφιλτράριστες γνώμες της πλειοψηφίας!

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.