Μουσείο Τυπογραφείας

Υποχωρεί η Ρ.Α.Ε. – Φεύγουν οι ρυπογόνες γεννήτριες από τον Αποκόρωνα

65627502_10220242489634673_3305673814758653952_nΗ δυναμική αντίδραση των πολιτών του Αποκόρωνα και της Δημοτικής Αρχής της περιοχής, ανάγκασαν τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.) να αποδεχτεί το δίκαιο αίτημά τους και να δρομολογήσει την άμεση απομάκρυνση των ρυπογόνων γεννητριών από τον υποσταθμό των Βρυσών.
Σύμφωνα με πληροφορίες των “χ.ν.” η Διεύθυνση Εκμετάλλευσης Θερμοηλεκτρικών Σταθμών εξέδωσε απόφαση για απομάκρυνση των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών που είχαν εγκατσταθεί εν κρυπτώ και εν αγνοία της δημοτικής αρχής στον συγκεκριμένο υποσταθμό.
Ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, επιβεβαίωσε στα “Χ.ν.” την θετική εξέλιξη αυτή, δηλώντας ικανοποιημένο «διότι αποδείξαμε για άλλη μια φορά ότι όταν οι δυνάμεις συνθέτουν και συνεργάζονται, προκειμένου να φέρουν εις πέρας ένα δικαιο αίτημα τότε τα αποτελέσματα έρχονται».
Ο κ. Κουκιανάκης σημείωσε ότι «έστω και την ύστατη ώρα οι αρμόδιοι κατάλαβαν το άστοχο της ενέργειάς τους -όπως και ο ίδιος ο υπουργός δήλωσε- και επιδιορθώνουν λέγοντας πλέον εγγράφως ότι θα απομακρύνουν όλες τις γεννήτριες και αναζητούν τον χώρο που θα τις εγκαταστήσουν».
Η Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων, που συνεργάστηκε άψογα με τη δημοτική αρχή, θα συνεχίσει να επιτηρεί τον υποσταθμό, περιμένοντας να υλοποιηθούν πλέον οι δεσμεύσεις.

Αναλυτικό ρεπορτάζ, στα “Χανιώτικα νέα” της Τετάρτης.

2 σχολια

  • [Άρης Σκαμνάκης] ~ ~ ~ Απάντηση

    Σας ρώτησα και στο instagram, αλλά ουδέποτε μού απαντήσατε. Οι γεννήτριες αυτές είναι ρυπογόνες λόγω εκπομπής νέφους εξαιτίας της καύσης πετρελαίου ή για κάποιο άλλο λόγο? Παρακαλώ εξηγήστε μου τι εννοείτε, γιατί θέλω να πιστεύω ότι γράφετε είναι αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας. Αναμένω απάντηση δημόσια παρακαλώ.

    • [Μιχαλης] ~ ~ ~ Απάντηση

      Λόγο πετρελαίου και της γεωγραφικής θέσης του υποσταθμό σε σύγκριση με το χωριό των Βρυσών, αν ξέρεις το χωριό θα ξέρεις ότι είναι μέσα σε ((λακκούβα)) με απίστευτη υγρασία λόγο της θέσης του όλα τα καυσαέρια θα ((κάθονται)) μέσα στο χωριό παραδείγματα υπάρχουν από φωτιές που εχουν υπάρξει ανά διαστήματα γύρω από το χωριό και όλη η κάπνα ((περπατάει και κάθεται)) πάνω στο χωριό λόγο της υγρασίας που την εγγλοβιζεο εκεί, και άλλο ένα παράδειγμα υπάρχει εργοστάσιο ασβεστη κοντά αν δεις από ψηλά λιτσαρδα η καλαμιτσι θα δεις το νέφος του εργοστασίου να ((περπατάει)) κατά μήκος του ποταμού και να σταματάει μέσα στο χωριό… Φαντάσου λοιπόν 40 γεννήτριες πετρελαίου τη θα βγάζουν και που θα πηγαίνει όλο αυτο

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.