Μουσείο Τυπογραφείας

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε όσους στηρίζουν τον Μαδούρο

madouro15364334881548873144«Πολύ σημαντικές» κυρώσεις σε βάρος ξένων χρηματοοικονομικών θεσμών που προσφέρουν υποστήριξη στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, τον οποίο η Ουάσινγκτον προσπαθεί να αναγκάσει να εγκαταλείψει την εξουσία πάση θυσία, ανακοίνωσαν ότι ετοιμάζονται να επιβάλουν οι ΗΠΑ. Όπως μεταδίδει η Ναυτεμπορική, αυτές οι «επιπρόσθετες, πολύ σημαντικές κυρώσεις» θα ανακοινωθούν «σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», διεμήνυσε ο Έλιοτ Έιμπραμς, ο επιτετραμμένος της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ για την κρίση στη Βενεζουέλα. Διευκρίνισε ότι οι αμερικανικές αρχές θα στοχοθετήσουν ακόμη κι άλλους υποστηρικτές του Μαδούρο, ανακαλώντας τη βίζα περισσότερων ανθρώπων, όπως έχουν ήδη κάνει στις περιπτώσεις 250 προσώπων.

Τη Δευτέρα το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών επέβαλε κυρώσεις σε μια ρωσική τράπεζα, την Evrofinance Mosnarbank, λόγω των υπηρεσιών που προσφέρει στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας.

Πέραν των κυρώσεων πάντως η Ουάσινγκτον, που έχει αναγνωρίσει ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, διαθέτει μάλλον λιγοστές επιλογές για να αναγκάσει τον Μαδούρο να αποχωρήσει, καθώς ο εκλεγμένος πρόεδρος της Βενεζουέλας διατηρεί τη στήριξη των ένοπλων δυνάμεων στη χώρα σε κρίση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.