Μουσείο Τυπογραφείας

ΗΠΑ: Άρχισε η επαναπροώθηση μεταναστών στο Μεξικό

Την επαναπροώθηση μεταναστών στο Μεξικό άρχισαν οι αρχές των ΗΠΑ. Όπως ανκοίνωσε η αμερικανική πρεσβεία στο Μεξικό οι μετανάστες είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν στην μεξικανική επικράτεια έως ότου ολοκληρωθεί η εξέταση των αιτημάτων τους για άσυλο στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Ναυτεμπορική τους μετανάστες, που επαναπροωθούνται, παραλαμβάνουν στελέχη της μεταναστευτικής υπηρεσίας στο Μεξικό, τα οποία και τους μεταφέρουν σε κέντρα υποδοχής.

Η πολιτική Τραμπ, που φέρει την ονομασία «Μείνετε στο Μεξικό» έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις εντός και εκτός αμερικανικών συνόρων. Το Αμερικανικό Συμβούλιο για τη Μετανάστευση κάνει λόγο για καταστροφική απόφαση, που παρεμποδίζει την πρόσβαση μεταναστών στη διαδικασία ασύλου στις ΗΠΑ. Προειδοποιεί δε ότι οι αιτούντες άσυλο αντιμετωπίζουν καθημερινά περιστατικά βίας στις παραμεθόριες περιοχές του Μεξικού.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.