Μουσείο Τυπογραφείας

Ημερολόγιο Λωτοφάγου

Highway to hell – Ο Αλέξης στη χώρα των τραυμάτων
Ο πρωθυπουργός βρίσκεται ήδη στην Αμερική, όπου θα καθίσει μερικές ημέρες πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες και την επόμενη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όπως αναφέρει το κυβερνητικό ρεπορτάζ, στις βαλίτσες του Αλέξη Τσίπρα βρίσκονται τα θέματα της οικονομίας, της ασφάλειας, του περιφερειακού ρόλου της Ελλάδας και εκείνο της ενέργειας. Αυτό το τελευταίο έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, δεδομένου πως το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι… αγγελίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για όλα και περισσότερα -θαλάσσια και μη- οικόπεδα υδρογονανθράκων.
Λίγες ώρες πριν ο Αλ. Τσίπρας βρεθεί στις ΗΠΑ, ήταν το επιφανές στέλεχος και υπεύθυνος για το ελληνικό πρόγραμμα, Πολ Τόμσεν, που προχώρησε σε υποστηρικτικές δηλώσεις για το χρέος. Ο ίδιος, λίγες ημέρες νωρίτερα, είχε περιγράψει πως οι ελληνικοί στόχοι που έχει θέσει η Ευρώπη θα πέσουν έξω δυο και πλέον δισ. ευρώ.
Πίσω στην Αμερική, τα δύο άλλα ζητήματα που αναμένεται να συζητηθούν, της ασφάλειας και του περιφερειακού ρόλου της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή, είναι προφανές πως είναι αλληλένδετα με την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στη γειτονιά μας, καθώς και με την κατάσταση στην οποία έχει φέρει τις διεθνείς ισορροπίες ο Ντόναλντ Τραμπ.
Ο ίδιος ο Τραμπ θα συναντήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό, και τα τέσσερα παραπάνω θέματα θα βρεθούν στο επίκεντρο. Αυτά, και σίγουρα, η πτήση του Αλ. Τσίπρα με F-16.
Μετά από τη συνάντηση αυτή του πρωθυπουργού, και άλλες με επενδυτές και την ομογένεια, θα βρεθεί στις Βρυξέλλες, μαζί με ότι θα έχει αποκομίσει από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Καθώς, λοιπόν, τις επόμενες εβδομάδες, όλα δείχνουν πως θα έρθουν… «θετικές» ειδήσεις για τη χώρα, ας έχουμε το νου μας και στα μικρά γράμματα που θα τις συνοδεύουν.
Αυτές τις ημέρες, έτσι κι αλλιώς, γράφεται σημαντική παγκόσμια ιστορία. «Σημαντική» όχι επειδή είναι θετική ή αρνητική, αλλά επειδή θα κρίνει τον κόσμο για τις επόμενες δεκαετίες. Όπως και το μέλλον της χώρας μας.
Ας το έχουμε κατά νου όταν θα λάβουμε αποφάσεις. Γιατί η Ιστορία έχει αυτό το κακό, διαβάζει τα γεγονότα χωρίς δικαιολογίες.
Oσο ευφάνταστες και εκβιαστικές κι αν είναι αυτές…
*λωτοφάγος

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.