Μουσείο Τυπογραφείας

Ημέρες αλληλεγγύης

Λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα και τον ερχομό του νέου έτους…. Τα χριστουγεννιάτικα δένδρα ήδη άναψαν, οι δρόμοι στολίστηκαν και φωτίστηκαν, προετοιμάζοντας όλους εμάς για τις γιορτινές ημέρες που έρχονται, σε μία προσπάθεια μέσα από το “πνεύμα” των ημερών, να αντλήσουμε χαρά, ελπίδα, αισιοδοξία.
Είναι γεγονός, πως τα Χριστούγεννα θεωρούνται η γιορτή της αγάπης, όπου οι άνθρωποι διακατέχονται από αλληλεγγύη και κατανόηση προς τις δυσκολίες του συνανθρώπων τους.
Γι’ αυτό και είναι αμέτρητες οι δράσεις αλληλεγγύης και ανθρωπιάς προς όλους εκείνους τους συμπολίτες μας, οι οποίοι δοκιμάζονται από τη φτώχεια και την ανεργία. Είναι τα φιλανθρωπικά παζάρια που διοργανώνονται, οι τσάντες τροφίμων που μοιράζονται, τα δείπνα “αγάπης”.
Και το πνεύμα αυτό της ανιδιοτελούς προσφοράς, είναι απαραίτητο να φωτίζει τις καρδιές μας, χωρίς να επιτρέπουμε σε αυτή τη φλόγα του ανθρωπισμού να σβήσει.
Η προσφορά δεν αποτελεί “μέρος” του εορτασμού των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η ανθρωπιά, υπάρχει πάντα μέσα μας. Και οφείλουμε, όλες τις μέρες του χρόνου να ανοίγουμε τις αγκαλιές μας… για να δώσουμε και να πάρουμε αγάπη και χαρά.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.