Μουσείο Τυπογραφείας

Ημέρα ρομποτικής με εργαστήρια για παιδιά στο Κολυμπάρι Χανίων

DSC_0058Mε τη συμμετοχή 100 παιδιών από τα Χανιά πραγματοποιήθηκε στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (Ο.Α.Κ.) στο  Κολυμπάρι η ημέρα Ρομποτικής- “JCrete4Kids” για παιδιά.
Με τη καθοδήγηση επιστημόνων τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο μαγικό κόσμο της ρομποτικής συμμετέχοντας ενεργά σε τρία εργαστήρια.
Όπως δήλωσε στα «Χ.Ν.» ο υπεύθυνος της εκδήλωσης για τα Χανιά κ. Γιάννης Κωστάρας, αρχιτέκτονας λογισμικού, «είναι η δεύτερη χρονιά που προχωράμε σε αυτήν την ημέρα ρομποτικής , μια μέρα που έχει αγκαλιαστεί από τα παιδιά και θα τη συνεχίσουμε την Κυριακή και στο Ηράκλειο».
ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
Τα παιδιά συμμετείχαν σε τρία εργαστήρια και ειδικότερα στα:
• Lego Mindstorms είναι προγραμματισμένα “τουβλάκια” από τη Lego που συνδυάζονται με ηλεκτρικά μοτέρ, τηλεχειριστήρια, αισθητήρες υπερήχων, υπεριώδους, χρώματος και φωτός και τεχνικά κομμάτια Lego (όπως εργαλεία, άξονες, ακτίνες, και υδραυλικά μέρη) κατάλληλα για να χτίσει ο χρήστης ρομπότ και άλλα αυτοματοποιημένα ή αλληλεπιδραστικά συστήματα.
Σ’ αυτό το εργαστήριο τα παιδιά συναρμολόγησαν έναν ανελκυστήρα και στη συνέχεια έγραψαν ένα πρόγραμμα για να κάνουν τον ανελκυστήρα να λειτουργήσει. Εισηγητής: Nikhil Nanivadekar (Η.Π.Α.)
• Raspberry Pi: Το Raspberry Pi είναι ένας υπολογιστής τσέπης στο μέγεθος μιας πιστωτικής κάρτας. Το χαμηλό του κόστος (η έκδοση Zero κοστίζει $5) σε συνδυασμό με το μικρό του μέγεθος και την απόδοσή του το καθιστούν ιδανικό για την κατασκευή πληθώρας εφαρμογών.Σ’ αυτό το εργαστήριο τα παιδιά θα δημιούργησαν ένα παιχνίδι το οποίο θα τρέχει σε Raspberry Pi.
• Πειράματα Φυσικής Tinkerforge είναι προγραμματισμένα “τουβλάκια” (Bricks, Bricklets και Master Extensions) που επιτρέπουν τόσο σε αρχάριους όσο και σε προχωρημένους χρήστες να χτίσουν πανεύκολα εφαρμογές χωρίς προηγούμενη γνώση ηλεκτρονικών. Οι κατασκευές μπορούν να “ζωντανέψουν” εύκολα με τη δημιουργία προγραμμάτων ενώ υποστηρίζονται πολλές γλώσσες προγραμματισμού.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.