Μουσείο Τυπογραφείας

Ημέρα γνωριμίας με τα Εκπαιδευτήρια Θεοδωροπούλου

ekpaideytiria theodoropoulouΤην ευκαιρία να γνωρίσουν τις εγκαταστάσεις τα προγράμματα καθώς και το εκπαιδευτικό προσωπικό των Εκπαιδευτηρίων Θεοδωροπούλου είχαν χθες γονείς και μαθητές στο πλαίσιο της “Open day”.

Ο γενικός διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος

Ο γενικός διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος

Οπως επεσήμανε ο γενικός διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος: “το “Open day” το ξεκινάμε πρώτη χρονιά κατά τα πρότυπα των μεγάλων εκπαιδευτηρίων στην υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό και προσκαλέσαμε σε συγκεκριμένη μέρα και ώρα να υποδεχθούμε τους γονείς για να γνωρίσουν τα προγράμματα μας”.
Οπως είπε αυτή τη στιγμή το εκπαιδευτικό προσωπικό είναι περίπου 50 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων και βαθμίδων από το βρεφικό σταθμό μέχρι και το Λύκειο αλλά και το ΙΕΚ και τις Σχολές ΖΗΤΑ ενώ υπάρχουν άλλα 40 άτομα βοηθητικό προσωπικό που ασχολείται με τις υπόλοιπες υπηρεσίες.
“Στο εκπαιδευτήριο μας λειτουργεί βρεφικό και παιδικό σταθμό, Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο και το απόγευμα τις τεχνικές σχολές ΖΗΤΑ μηχανικών αεροσκαφών καθώς τμήματα του ΙΕΚ σε ειδικότητες βρεφονηπιοκόμων και αισθητικής. Παράλληλα λειτουργεί ξένο σχολείο για αλλοδαπούς μαθητές οι οποίοι προέρχονται κυρίως από το εξωτερικό ή είναι εργαζόμενοι στην Αμερικάνικη Βάση και επιπλέον τα προγράμματα μας λειτουργούν όλη μέρα. Εκτός από το καθαρά εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσφέρουμε επίσης την λειτουργία ξένων γλωσσών για να παίρνουν οι μαθητές το επίσημα διπλώματα πιστοποίησης μέσα από το σχολείο. Ακόμα λειτουργεί κολυμβητήριο εκμάθησης κολύμβησης, υπάρχει εστιατόριο για να σιτίζονται οι μαθητές το μεσημέρι και να γυρίζουν μετά στην τάξη για πρόγραμμα δίωρο μελέτης οι μικρότεροι και επιπλέον φροντιστηριακές ώρες διδασκαλίας οι μεγαλύτεροι. Ετσι το απόγευμα επιστρέφουν στο σπίτι έχοντας κάνει όλα αυτά που θα πρέπει ένας γονιός να προσφέρει στο παιδί του” Να προσθέσουμε ότι τα Εκπαιδευτήρια ξεκίνησαν το 1965 με την ίδρυση Φροντιστηρίου Ξένων Γλωσσών από την Καλλιόπη Θεοδωροπούλου.
Το 1974 ιδρύονται αρχικά από τον Κων/νο Θεοδωρόπουλο Επαγγελματικές Σχολές δευτεροβάθμιου επιπέδου στην Κρήτη με την ονομασία ΖΗΤΑ, ενώ το 1994, ιδρύεται και λειτουργεί και Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ).
Το 1999 ιδρύεται το Γυμνάσιο – Ενιαίο Λύκειο Θεοδωροπούλου σε εγκαταστάσεις στο νεοκλασικό κτίριο της οδού Τζανακάκη και το το 2003 δημιουργούνται τα νέα Εκπαιδευτήρια με την επωνυμία «Εκπαιδευτήρια Θεοδωροπούλου» σε καινούργιες σύγχρονες, σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά σχολικά πρότυπα εγκαταστάσεις, στις Κορακιές Ακρωτηρίου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.