Μουσείο Τυπογραφείας

Ηλεκτρονική αίτηση συνταξιούχων στον ΕΦΚΑ για τα αναδρομικά

04s10efka-thumb-largeΗ Διοίκηση του ΕΦΚΑ, ανταποκρινόμενη άμεσα στην ανάγκη διευκόλυνσης των καθημερινών συναλλαγών των συνταξιούχων με τον Φορέα, θέτει από σήμερα σε λειτουργία, on line εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεως που αφορά στις μειώσεις που έχουν εφαρμοστεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 του ν. 4051/2012 και του άρθρου πρώτου παρ. ΙΑ υποπαρ. ΙΑ.5 και υποπαρ. ΙΑ.6 του ν. 4093/2012 στην κύρια και την επικουρική σύνταξη.

Η εν λόγω αίτηση θα απευθύνεται προς τις περιφερειακές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ ή τους τομείς επικουρικής ασφάλισης του ΕΤΕΑΕΠ, από όπου λαμβάνει ο συνταξιούχος την κύρια/επικουρική σύνταξη, και αποσκοπεί πρωτίστως στη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων και στην αποφυγή σώρευσης αιτήσεων στις αρμόδιες υπηρεσίες πληρωμών συντάξεων.

Η on line εφαρμογή είναι διαθέσιμη στον διαδικτυακό ιστότοπο του ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr, στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες για συνταξιούχους.

Αξίζει να επισημανθεί, ότι κυρίαρχος προσανατολισμός του Φορέα παραμένει η συνεχής και διαρκής βελτίωση των υπηρεσιών και των παροχών του προς τους πολίτες και η απλούστευση των διαδικασιών.

3 σχολια

  • [ΠΗΓΗ ΤΣΙΟΥΝΤΟΥ] ~ ~ ~ Απάντηση

    η αίτηση γίνεται μόνο ηλεκτρονικά στο σύνδεσμο που έχετε πιο πάνω; είμαι συνταξιούχος του δημοσίου-εκπαιδευτικός δικαιούμαι να κάνω αίτηση; ευχαριστώ

  • [ΖΑΓΟΥΡΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ] ~ ~ ~ Απάντηση

    Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΟΥ Η ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΘΕΙ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

  • [ΖΑΓΟΥΡΑΚΗ ΑΡΤΕΜΙΣ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΗΛ] ~ ~ ~ Απάντηση

    Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΟΥ Η ΚΥΡΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΘΕΙ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ!

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.