Μουσείο Τυπογραφείας

Ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Πελοποννήσου έως το 2020

agogos fisikou aeriouΣτα έργα που αφορούν τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις αναφέρθηκε το Σάββατο ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας σεεκδήλωση της ΔΕΗ, σε συνεργασία με την ΔΕΘ HELEXPO και του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης, στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ, με θέμα «Investment Opportunities in Southeastern Europe».
Όπως επεσήμανε, η δεύτερη γραμμή μεταφοράς προς τη Βουλγαρία, μεταξύ των υποσταθμών Νέα Σάντα Κιλκίς και Maritsa East, βρίσκεται σε φάση υλοποίησης. Έχει χαρακτηριστεί Έργο Κοινού Ενδιαφέροντος (PCI) και ήδη ολοκληρώθηκαν όλες οι μελέτες κόστους-οφέλους που ζήτησε η Κομισιόν. Το έργο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το 2021. Για τη “μικρή διασύνδεση” Κρήτης-Πελοποννήσου ανέφερε ότι θα είναι έτοιμη το 2020, ενώ για τη “μεγάλη διασύνδεση” Κρήτης-Αττικής γνωστοποίησε ότι θα παραδοθεί το 2023. Για τη διασύνδεση των Κυκλάδων επισήμανε ότι αυτή θα προχωρήσει σε τρεις φάσεις, με την πρώτη να υλοποιείται στο τέλος του 2017 και την τρίτη, που αφρά στη Σύρο, το 2023.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.