Μουσείο Τυπογραφείας

Οικονομικές ενισχύσεις σε Δήμους και ΔΕΥΑΒΑ

eurosΜε το ποσόν των 200.000 ευρώ ενισχύεται ο Δήμος Καντάνου – Σελίνου για την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα. Επίσης, εγκρίθηκε η επιχορήγηση της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Αποχέτευσης Βόρειου Αξονα (ΔΕΥΑΒΑ) με το ποσό των 260.000 ευρώ για έργα αντιμετώπισης της λειψυδρίας.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης ανταποκρινόμενος στα αιτήματα που υπέβαλαν δήμοι της χώρας, ενέκρινε συνολικά, έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις ποσού συνολικού ύψους 1.580.000 ευρώ, για την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν στις υποδομές Δήμων από την κακοκαιρία και για έργα υποδομών με σκοπό την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.
Με χρέωση του λογαριασμού του ΥΠΕΣ από το έργο «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού της χώρας», που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αποκλειστικά για έργα αποκατάστασης των ζημιών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν δήμους της χώρας το προηγούμενο διάστημα, εγκρίθηκαν επιχορηγήσεις συνολικού ποσού ύψους 710.000 ευρώ σε 4 Δήμους (Κατερίνης: 250.000, Ιεράπετρας: 60.000, Σοφάδων Καρδίτσας: 200.000, Καντάνου – Σελίνου: 200.000).
Επίσης, εγκρίθηκε η επιχορήγηση ποσού ύψους 870.000 ευρώ, σε Δήμους και τα νομικά πρόσωπα αυτών, αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων εργασιών για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας, με χρέωση του αντίστοιχου λογαριασμού του ΥΠΕΣ, που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και αφορά τους: ΔΕΥΑ Κέρκυρας: 170.000, Μώλου – Αγίου Φθιώτιδας: 170.000, Σύνδεσμος Υδρευσης Ηλείας: 270.000, ΔΕΥΑΒΑ: 260.000.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.