Μουσείο Τυπογραφείας

Εικόνες της πόλης

OLYMPUS DIGITAL CAMERA-Οι Μαδάρες στη μεγαλοπρέπειά τους (φωτ. 1, αρχείο Στ.Γ.Κ.): Ολοχιόνιστες, περήφανες, ανάμεσα σε απειλητικά σύννεφα και μια γκριζόμαυρη γη! Περιμένουν τους εραστές των χειμερινών σπορ, τους εκδρομείς και τους περιπατητές, όπως κάθε χρόνο. Ωραίοι οι περίπατοι (αναβάσεις) του “Ορειβατικού Ομίλου” και τυχεροί όσοι συμμετέχουν σ’ αυτές απολαμβάνοντας ένα απίθανο χειμερινό κατάλευκο σκηνικό που ξανοίγεται μπροστά τους. Oσο για τα οφέλη της υγείας, ας μη το συζητάμε. Το ροδοκόκκινο πρόσωπο, το χαμόγελο και η σφριγηλότητα του σώματος, τα λένε όλα.

2.-Κληρονομια στο νέο ΔήμοPhoto0030– Μοιάζει με πιραντελικό θεατρικό σκηνικό (φωτ. 2), με παραλλαγμένο τίτλο ενός έργου του: “Δώδεκα πρόσωπα ζητούν συγγραφέα”! Εννοούμε τους 12 υποψηφίους για το Δήμο Χανίων! Ο νυν έκανε ό,τι μπορούσε και προσπαθεί να παρουσιάσει και νέα έργα. Οι άλλοι -οι περισσότεροι από τη θέση της αντιπολίτευσης- γνωρίζουν πολύ καλά έσωθεν τι συμβαίνει με τα δημοτικά πράγματα, άρα περιμένουμε και τους προγραμματισμούς τους. Υπάρχουν και άλλοι πολύ έμπειροι τόσο στα θέματα της Περιφέρειας, όσο και του Δήμου. Οσο για κάποιους που είναι πιθανόν ξένοι προς τα “δημοτικά”, αλλά πολύ σχετικοί με την πολιτική της χώρας, κουβαλούν μέσα τους και διαφορετικές απόψεις για το «τι μέλλει γενέσθαι»! Στην “παράσταση” που ήδη άρχισε να παίζεται θα δούμε στο τέλος της ποιον θα ευνοήσει ο “συγγραφέας-λαός” δίνοντάς του το χρίσμα. Εστω και κάτω από ένα τέτοιο σκηνικό πολλών έργων, δηλαδή, που περιμένουν να γίνουν, όμως παραμένουν σε θλιβερή και αντιαισθητική κατάσταση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.