Μουσείο Τυπογραφείας

Εικόνες ντροπής στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Κολυμπαρίου

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει το παλιό δημοτικό σχολείο Κολυμπαρίου.  Το σχολείο μεταστεγάστηκε πριν πολλά χρόνια και στη συνέχεια στο κτήριο στεγάστηκε το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων του πρώην Δήμου Κολυμπαρίου.

  • Μια ταμπέλα από το… παρελθόν.
  • Εικόνες ντροπής και στις τουαλέτες.
  • Στη σκεπή παραμένει το ελενίτ.
  • Σκουπίδια και μπάζα.
  • Σπασμένα τζάμια σε αίθουσα του κτηρίου.

Tο κτήριο έχει αφεθεί στην μοίρα του με την κατάστασή του συνεχώς να επιδεινώνεται. Χθες, σε… επίσκεψή μας, αντικρίσαμε στην κυριολεξία εικόνες εγκατάλειψης και ντροπής: σπασμένα τζάμια, σκουπίδια, πεταμένα αντικείμενα, πεσμένους σοβάδες, ελενίτ στη σκεπή και… γκράφιτι.
Παρόμοια είναι η κατάσταση στις τουαλέτες του πρώην σχολείου με τους λογής κινδύνους να είναι υπαρκτοί.
Το μόνο που έχει μείνει από το παρελθόν είναι η ταμπέλα του… Κέντρου Πληροφόρησης Νέων στην είσοδο του κτηρίου.
Σε παλαιότερο ρεπορτάζ των «Χανιώτικων νέων», στις 28 Ιανουάριου του 2015, ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης,  είχε αναφέρει ότι ο Δήμος έχει προχωρήσει τη σύνταξη μελέτης για την αποκατάσταση και χρήση του κτηρίου, ενώ στις σκέψεις είναι η δημιουργία εντευκτηρίου – ψηφιακής βιβλιοθήκης και παιδικής χαράς στον αύλειο χώρο.
Ωστόσο, μέχρι αυτή τη στιγμή, το κτήριο βρίσκεται στην ίδια και… χειρότερη κατάσταση.
Να σημειώσουμε ότι το Κολυμπάρι, αν και αναπτύσσεται συνεχώς, δεν διαθέτει παιδική χαρά, ούτε χώρο για δημιουργική απασχόληση παιδιών…

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.