Μουσείο Τυπογραφείας

Εικόνες εγκατάλειψης στο Νοσοκομείο Χανίων

Σε άθλια κατάσταση υποδομές του κτηρίου λόγω ανεπαρκούς συντήρησης

Επισκευές σε σωληνώσεις που τρέχουν γίνονται αυτή την περίοδο στο Νοσοκομείο σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης

Σειρά παρεμβάσεων  προγραμματίζει η Διοίκηση  του νοσηλευτικού ιδρύματος

Πατώματα φθαρμένα, σωληνώσεις που “τρέχουν”, ξενοδοχειακός εξοπλισμός πεπαλαιωμένος. Πολλά τα συσσωρευμένα προβλήματα στο Νοσοκομείο Χανίων λόγω έλλειψης συντήρησης του κτηρίου για σχεδόν μια 20ετία, με τη Διοίκηση του Ιδρύματος να επισημαίνει πως για τα σοβαρότερα από αυτά έχουν δρομολογηθεί ενέργειες για την αντιμετώπισή τους.

Πολλές φορές έχουν σχολιαστεί αρνητικά οι εικόνες με τους… κουβάδες στους διαδρόμους του Νοσοκομείου για τα νερά που στάζουν από την οροφή. Δικαιολογημένα τα παράπονα των πολιτών για την εικόνα φθοράς και εγκατάλειψης που παρουσιάζουν ορισμένες υποδομές του Νοσοκομείου, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση τα φθαρμένα – κατεστραμμένα πατώματα. Εικόνες που σίγουρα δεν ταιριάζουν σε μια υγειονομική μονάδα που μετρά μόλις 19 χρόνια ζωής.

ΤΟ ΔΑΠΕΔΟ

Σε άθλια κατάσταση βρίσκεται εδώ και χρόνια το δάπεδο του Νοσοκομείου Χανίων. Σύμφωνα με τη διοίκηση η αντικατάστασή του έχει δρομολογηθεί και τις ημέρες αυτές θα βγει στον αέρα ο σχετικός διεθνής διαγωνισμός.

Σε άθλια κατάσταση βρίσκεται εδώ και χρόνια το δάπεδο του Νοσοκομείου Χανίων. Σύμφωνα με τη διοίκηση η αντικατάστασή του έχει δρομολογηθεί και τις ημέρες αυτές θα βγει στον αέρα ο σχετικός διεθνής διαγωνισμός.

«Πράγματι υπάρχουν προβλήματα γιατί πρόκειται για ένα κτήριο που γερνά», παραδέχθηκε ο διοικητής του Νοσοκομείου Μηνάς Βουλγαρίδης στον οποίο θέσαμε το θέμα. «Ωστόσο, είμαστε σε πολύ καλό δρόμο ώστε να αρχίσουν να υλοποιούνται κάποιες παρεμβάσεις» ανέφερε συνεχίζοντας και πρόσθεσε ότι τις επόμενες ημέρες πρόκειται να βγει στον αέρα ο διεθνής διαγωνισμός για την αντικατάσταση του δαπέδου σε όλο το Νοσοκομείο (κλινικές, εργαστήρια κ.λπ.). Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 580.000 ευρώ και τα χρήματα έχουν εξασφαλιστεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Η δυσκολία του έργου, το οποίο σχεδιάζεται να διαρκέσει 5 μήνες, έγκειται στο γεγονός ότι οι εργασίες θα εκτελεστούν παράλληλα με τη λειτουργία του Νοσοκομείου, με κάθε τμήμα να μεταφέρεται (συστεγάζεται) για 10 ημέρες σε άλλο, προκειμένου να υλοποιηθεί σταδιακά το έργο.

ΟΙ ΣΩΛΗΝΩΣΕΙΣ
Ο κ. Βουλγαρίδης αναφέρθηκε και στο θέμα των σωληνώσεων που παρουσιάζουν συχνά προβλήματα. Όπως ανέφερε σχετικά σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ) έχουν ξεκινήσει να γίνονται επιδιορθώσεις στα σημεία που υπάρχουν διαρροές. «Γίνεται ένα ικανοποιητικό γενικό ρεκτιφιέ όλων των σωληνώσεων με μια δαπάνη της τάξης των 10.000 ευρώ κι έτσι το ζήτημα της ριζικής αντικατάστασης, προϋπολογισμού περίπου 180.000 ευρώ, μπορεί να μετατεθεί για αργότερα.

Η ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ
Ενα ακόμα σοβαρό πρόβλημα που ταλανίζει το Νοσοκομείο είναι το θέμα της μόνωσης. Ο διοικητής τόνισε ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει στεγανώσεις στο μισό Νοσοκομείο και μένουν ακόμα 3 πτέρυγες. Το πιο έντονο πρόβλημα αντιμετωπίζει η Ορθοπεδική Κλινική όπου ένας θάλαμος ουσιαστικά δεν λειτουργεί. «Ο διαγωνισμός για τις στεγανώσεις πρόκειται να βγει τώρα για να ξεκινήσουν τα έργα Μάρτιο – Απρίλιο που το επιτρέπει ο καιρός», επεσημανε και συμπλήρωσε ότι η δαπάνη ύψους περίπου 240.000 ευρώ θα καλυφθεί από ιδίους πόρους του Ιδρύματος καθώς φέτος ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου είναι αυξημένος κατά 2 εκατ. ευρώ.

ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΚΡΕΒΑΤΙΑ
Εξελίξεις υπάρχουν στο θέμα της κεντρικής αποστείρωσης και του ξενοδοχειακού εξοπλισμού. Οπως έκανε γνωστό ο κ. Βουλγαρίδης ο διαγωνισμός για την προμήθεια νέων μηχανημάτων για την αποστείρωση έχει ολοκληρωθεί, έχει υπογραφεί η σύμβαση και μέχρι τις 10 Μαρτίου ο ανάδοχος θα παραδώσει το έργο. «Πρόκειται για 3 σύγχρονα στεγνωτήρια και 4 πλυντήρια, που θα βοηθήσουν σημαντικά το Νοσοκομείο σε έναν τομέα νευραλγικό για τη λειτουργία των χειρουργείων κ.λπ.», δήλωσε ο κ. Βουλγαρίδης. Επίσης, σε ό,τι αφορά τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό μέσα στον Ιανουάριο το Νοσοκομείο θα προμηθευτεί 100 κρεβάτια μέσα από μια έκτακτη επιχορήγηση που έχει δοθεί σε όλα τα Νοσοκομεία της Κρήτης. «Η δαπάνη έχει εγκριθεί, έχει γίνει κεντρική προμήθεια και έτσι θα βελτιωθεί κι ένας καλός εξοπλισμός. Παράλληλα, έχουμε στον προγραμματισμό μας και την απόκτηση κι άλλου ξενοδοχειακού εξοπλισμού (κομοδίνα κ.λπ.)», είπε καταλήγοντας ο κ. Βουλγαρίδης.

2 σχολια

  • [Στέλιος Παπαϊωσήφ] ~ 10 Ιανουαρίου 2019 ~ 19:53 ~ Απάντηση

    Πιστεύω ότι υπάρχουν δυσκολίες επειδή το νοσοκομείο λειτουργεί και κάθε παρέμβαση είναι χρονοβόρα. Υπομονή τίποτα άλλο

  • [ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΜΑΓΡΙΠΛΗ] ~ 11 Ιανουαρίου 2019 ~ 20:43 ~ Απάντηση

    ΛΕΤΕ ΨΕΜΑΤΑ. Η ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΑΓΑΠΑΤΕ. ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΚΑΝΕΤΕ , ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΙ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΕΤΙΚΟΤΕΡΟ. ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.