Μουσείο Τυπογραφείας

Ιαβέρης από τα Χανιά: “Εμφύλιος πόλεμος” τα τροχαία στους δρόμους

Για «εμφύλιο πόλεμο» στους δρόμους με θύματα 4 φορές περισσότερα από όλα τα θύματα σε πολεμικές συγκρούσεις του 20ου αιώνα μίλησε από τα Χανιά που βρέθηκε ο Ιαβέρης» (Αναστάσιος Μαρκουϊζος) οδηγός αυτοκινήτων.
Στην κατάμεστη από νέους κυρίως αίθουσα εκδηλώσεων της “Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων” ο Ιαβέρης με παραστατικό τρόπο, με τη χρήση video αλλά και με τον κοφτερό του λόγο αναφέρθηκε στα τροχαία ατυχήματα.
Πέρα από την πολιτεία, ο παλιός οδηγός στάθηκε ιδιαίτερα στην προσωπική ευθύνη και την παιδεία μας.

«Πριν βγούμε από το σπίτι, πριν μπούμε στο αυτοκίνητο κάθε πρωί πρέπει να κοντοστεκόμαστε και να σκεφτόμαστε ότι μας περιμένουν πίσω ένα σωρό αγκαλιές αγαπημένων προσώπων. Αυτό χρειάζεται τίποτα άλλο» ανάφερε χαρακτηριστικά.
Ο Ιαβέρης έκανε πολλές φορές λόγο για γενοκτονία στους δρόμους, μια γενοκτονία που αφήνει αδιάφορους τους πολίτες και την επίσημη πολιτειά.
«Μιλάμε για θύματα των τροχαίων εγκλημάτων και όχι των τροχαίων παραβάσεων του ΚΟΚ. Μιλάμε για καθ’ οδόν εγκλήματα εξ’ αλητεία που είναι η πρώτη αιτία θανάτου στις ηλικίες από 15 έως 30 και η πρώτη αιτία αναπηριών μέχρι τα 40. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι που χάνουν τη ζωή τους σε τέτοια ηλικία, δεν γίνονται γονείς, οι γονείς τους δεν θα δουν εγγόνια ! Αυτό λέγεται γενοκτονία. Πως μπορεί μια χώρα ηλιθίων να μην καταλαβαίνει ότι συντελείται μια γενοκτονία αλλά να αναπαραγάγει σαχλαμάρες. Λένε για τη βιωσιμότητα του χρέους, λένε κάτι για τη βιωσιμότητα του έθνους;» είπε χαρακτηριστικά.
Παρουσιάζοντας στοιχεία για τον αριθμό των θυμάτων τόνισε πως οι νεκροί στους δρόμους την τελευταία 50ετία στην Ελλάδα είναι τετραπλάσιοι από τους νεκρούς σε μάχες στους Βαλκανικούς, τον Α΄και τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, τον Εμφύλιο, την Κορέα και τη Κύπρο.
«Συντελείται ένας εμφύλιος πόλεμος πιο είναι 4 φορές πιο αιματηρός από όλους τους πολέμους που βρέθηκε η χώρα την προηγούμενη 100ετία» είπε χαρακτηριστικά.
Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο ομιλητής για τον τρόπο προβολής του τρομερού δυστυχήματος στη Θήβα με την “Πόρσε”. Όπως είπε «τα κανάλια μίλησαν για συγκλονιστικό ατύχημα προβάλλοντας τη σύγκρουση. Αυτό ήταν το συγκλονιστικό, η έκρηξη της Πόρσε; Συγκλονιστικό ήταν η κηδεία της γυναίκας και του παιδιού της στην Πτολεμαϊδα, οι γονείς των δύο 23 χρονών να ακολουθούν το φέρετρο των παιδιών τους. Αυτό θα έπρεπε να προβάλλουν» είπε χαρακτηριστικά. Η εκδήλωση έγινε με την υποστήριξη της ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστικής και του δικτύου συνεργατών της.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.