Μουσείο Τυπογραφείας

Η τοποθέτηση Συντυχάκη για τον “Κλεισθένη”

Κύριε Διευθυντά
Διαβάζοντας την έγκριτη εφημερίδα σας το Σάββατο 7/7/2018 και συγκεκριμένα στην σελ 14 το ρεπορτάζ σας , παραθέτει μια στρεβλή αποτύπωση που δεν έχει σχέση με την αλήθεια όσον αφορά την θέση του ΚΚΕ για την συζήτηση του νομοσχεδίου Κλεισθένης. σε τέσσερις σειρές συμπιέζει την τοποθέτηση του βουλευτή του κόμματος μας Μανώλη Συντηχακη δίνοντας μάλιστα την εντύπωση από την διατύπωση σας , ότι το ΚΚΕ είναι κατά και της καθιέρωσης της απλής αναλογικής στο εν λόγο νομοσχέδιο, πράγμα που αποτελεί σύγχυση καθώς παρακάτω σας επισυνάπτουμε συμπυκνωμένη την τοποθέτηση του βουλευτή του ΚΚΕ όπου γίνετε ξεκάθαρη η πολιτική διαφωνία επί του νομοσχεδίου αλλά και η τοποθέτηση που ξεκαθαρίζει ότι το άρθρο του νομοσχεδίου για την απλή αναλογικής που θα ψηφιστεί.
«Επιταγή του 3ου μνημονίου και αδήριτη ανάγκη του κεφαλαίου χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης το νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη 1» που συζητείται στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, σημειώνοντας πως έχει στηθεί ένα σκηνικό διαμάχης για το εκλογικό σύστημα και αποκρύπτεται η ουσία των αντιδραστικών αλλαγών.
Όπως σημείωσε ο στόχος της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων είναι να παραιτηθεί ο λαός από τις ανάγκες του, να προσαρμοστεί στο άρμα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, στο σχέδιο κερδοφορίας του κεφαλαίου που περνάει από τη συντριβή των δικαιωμάτων του.
Μεταξύ άλλων με τον «Κλεισθένη 1» μεταφέρονται νέα και παλιά φορολογικά βάρη στην Τοπική Διοίκηση με σκοπό η κύρια πηγή εσόδων να είναι η ανταποδοτικότητα και επιχειρηματικότητα καθώς οι κεντρικοί αυτοτελείς πόροι είναι μειωμένοι κατά 62%. Ενισχύεται το θεσμικό πλαίσιο για να αποτελέσουν δραστηριότητες και υπηρεσίες της Τοπικής Διοίκησης πεδίο επένδυσης των επιχειρηματικών ομίλων, όπως επίσης με την κοινωνική οικονομία να ενισχυθούν νέες μορφές επιχειρηματικότητας.
Τόνισε ότι σε αυτά υπάρχει στρατηγική σύμπλευση όλων των αστικών κομμάτων και των εκπροσώπων τους στην ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ και για αυτό περιορίζονται σε διαμάχη για το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, την οποία το ΚΚΕ θα ψηφίσει. Αναφερόμενος στην τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για την κατάτμηση της Β’ Αθηνών τόνισε ότι το ΚΚΕ είναι αντίθετο και θα την καταψηφίσει διότι στρέφεται κατά των μικρότερων κομμάτων που είναι πιθανό να εκλέγουν βουλευτές σε περιφέρειες που έχουν μικρότερη δύναμη.»

Το Γραφείο Τύπου

Σ.Σ.
Το δημοσίευμα είχε ως πηγή το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Ως προς την έκταση που δόθηκε σε κάθε τοποθέτηση, αντιλαμβάνεστε ότι είναι αδύνατον σε μία εφημερίδα να μπουν αναλυτικά οι τοποθετήσεις όλων των κομμάτων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.