Μουσείο Τυπογραφείας

Η τέχνη του “κυβερνάν”

w02-211322vouli5Ενας σωστός ηγέτης επιλέγει και τους κατάλληλους συνεργάτες του. Χωρίς αυτούς, όση λάμψη και να εκπέμπει ως προσωπικότητα, δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα.
Σε ό,τι αφορά την καθημερινότητα απαιτούνται βασικά τα εξής: έγκαιρη διάγνωση των καυτών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, επεξεργασία αυτών των προβλημάτων και εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων. Με άμεση εφαρμογή των προτεινομένων. Τα συρτάρια των υπουργείων είναι γεμάτα από παλαιότερες προτάσεις που μουχλιάζουν!
Τα παραπάνω στοιχεία, αν και τα γνώριζε παλαιότερα ως κυβέρνηση -και τα αναγνωρίζει πάλι- η ΝΔ, δεν είχε πράξει πολλά.
Με άλλα λόγια, δίπλα στην κοινωνικά άδικη και οικονομικά μονόπλευρη πολιτική της “παλιάς” ΝΔ, σήμερα καλείται το ίδιο κόμμα να αναλάβει καινοτόμες πρωτοβουλίες, αφήνοντας στο περιθώριο κάθε “πολιτικό κόστος”. Αν θέλει να κυβερνήσει σωστά και να ανταποκριθεί στη μεγάλη εμπιστοσύνη που της έδειξε ο λαός.
Θα πείτε πως σε παγκόσμια κλίμακα δεν έχει ακόμα επινοηθεί μια δημοκρατική, αποτελεσματική στο σύνολό της, πολιτική που να κινείται με ανάλογη ταχύτητα με εκείνη άλλων παραγόντων, όπως είναι οι αγορές, οι τεχνολογικές διασυνδέσεις ή η διεθνής εγκληματικότητα. Ας πρωτοτυπήσουμε…

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.