Μουσείο Τυπογραφείας

Η… σκηνοθετημένη αυτοχειρία του Ο.Α.Κ.

Με 18 θέματα στην ημερήσια διάταξη, συνεδριάζει σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης.
Μια συνεδρίαση που πραγματοποιείται λίγες ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές με τρία θέματα να ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα.
Σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση, το Δ.Σ. καλείται να εξετάσει αίτημα της Γενικής Δ/νσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Υ.ΥΠΟ.ΜΕ. για προσωρινή παραχώρηση χώρου για τη στέγαση του νεοσύστατου Τομέα Α.Ε.Φ.Κ. Νομού Χανίων στα γραφεία του Ο.Α.Κ. στην Αγιά.
Επίσης, θα εξεταστεί το αίτημα της ΕΥΔΕ Κρήτης και Δωδεκανήσων για προσωρινή παραχώρηση 2 θέσεων εργασίας στα γραφεία του Ο.Α.Κ. στο Ηράκλειο.
Πρόκειται για τις νέες υπηρεσίες που ίδρυσε το Υπουργείο Υποδομών στην Κρήτη, οι οποίες εδώ και ένα μήνα λειτουργούν… κανονικά. Χωρίς στέγη, καρέκλες, γραφεία…
Ο Ο.Α.Κ. πλέον, καλείται να βάλει μόνος του το κερασάκι στην τούρτα της απαξίωσης που έζησε τα τελευταία χρόνια, όντας το “απωθημένο” του υπουργού Υποδομών κ. Σπίρτζη, με την ανοχή φυσικά των τεσσάρων κυβερνητικών βουλευτών του νομού Χανίων.
Είναι δυνατόν ο ίδιος ο Οργανισμός να βγάλει μόνος του τα “μάτια του”; Αυτό θα φανεί σήμερα.
Και σαν να μην έφτανε η απαξίωση του Οργανισμού με το να μένει έξω από κάθε σημαντικό έργο, έρχεται -πάλι προεκλογικά- στο προσκήνιο το πόρισμα του ελέγχου του Υπουργείου Οικονομικών, έρευνα στην οποία είχε συναινέσει το σημερινό Δ.Σ. με την ανάληψη των καθηκόντων του, στον… απόηχο των σκανδάλων του ΟΑΝΑΚ.
Σύμφωνα με πληροφορίες των “Χ.ν.” το πόρισμα βρίσκεται εδώ και τρεις μέρες στα χέρια της διοίκησης του Οργανισμού και τμηματικά κοινοποιείται σε ενδιαφερόμενους.
Το πόρισμα εντοπίζει ελλείψεις εγγράφων στους φακέλους έργων του πρώην ΟΑΔΥΚ από το 2004 εξαιτίας των οποίων καταλογίζονται πρόστιμα 5% επί του προϋπολογισμού τους, όπως και ζητούνται να επιστραφούν μεταξύ των άλλων αποζημιώσεις συνταξιοδότησης ακόμα και από πεθαμένους που είχαν δοθεί προ 10ετίας.
Για αυτά τα θέματα ζητούνται διευκρινίσεις, πριν οριστικοποιηθούν τα πρόστιμα. Οι διευκρινίσεις αυτές, θα πρέπει να δοθούν εντός Ιουλίου, μήνα κατά τον οποίο θα έχουμε τις εθνικές εκλογές.
Η όποια νέα κυβέρνηση λοιπόν, ενδεχομένως να κληθεί να διαχειριστεί ένα πιθανό “κανόνι” του Οργανισμού, καθώς αν οι διευκρινίσεις είναι ανεπαρκείς, εκατομμύρια θα πρέπει να αποδοθούν από τον Ο.Α.Κ. στο Ελληνικό Δημόσιο. Και μόνο από τα μπατζάκια δεν του τρέχουν…
Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν, δεν ζητήσαμε να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα, αλλά… φουρκίσαμε τη δικιά μας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.