Μουσείο Τυπογραφείας

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά για τον “Κλεισθένη”

Κύριε διευθυντά,
την Τρίτη 08-05-2018 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο και συζητήθηκε το Ν.Σ. (Νομοσχέδιο) “Κλεισθένης” που έδωσε σε δημόσιο διάλογο η κυβέρνηση, για τις νέες αναδιαρθρώσεις σε Δήμους, και Περιφέρειες.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης ανέδειξαν τις πολύ σοβαρές και αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις του Ν.Σ., με τις οποίες Δήμοι και Περιφέρειες δεσμεύονται σε μεγαλύτερη εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρήσεων, φορτώνοντας με νέα βάρη τα λαϊκά στρώματα (νέα φορολογία, ανταποδοτικά τέλη κ.λπ.).
Οι άλλες δυο παρατάξεις αποσιώπησαν εντελώς την παραπάνω κατεύθυνση του νομοσχεδίου και στάθηκαν σχεδόν αποκλειστικά στο εκλογικό σύστημα, την απλή αναλογική. Με λεονταρισμούς μεταξύ τους και σκιαμαχίες, ίδιες με αυτές που γίνονται μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από τη μια και των κομμάτων της Ν.Δ – πρώην ΠΑΣΟΚ από την άλλη, παίζοντας ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο θέατρο αποπροσανατολισμού των λαϊκών στρωμάτων για να μείνουν στο απυρόβλητο τα νέα βάρη που θα προστεθούν στο λαϊκό νοικοκυριό από τον “Κλεισθένη”.
Ορισμένα από αυτά είναι: ανταποδοτικά τέλη στην υπηρεσία πρασίνου, ίδρυση εταιριών ειδικού σκοπού στην κοινή ωφέλεια στις ΑΠΕ, στην δημοτική γη, στην ακίνητη περιουσία, στις μεταφορές, στη διαχείριση απορριμμάτων κ.λπ., αυτές οι δραστηριότητες ιεραρχούνται ψηλά στην κερδοφορία των επιχειρηματικων ομίλων με τους οποίους θα συμπράξουν οι δήμοι και οι περιφέρειες, αυτά είναι ορισμένα από τα νέα «μαργαριτάρια» που θα μας φορτώσουν.
Η Λαϊκή Συσπείρωση εκτιμά ως θετικό το άρθρο για την απλή αναλογική. Διευκρίνισε όμως πως η απλή αναλογική δεν δίνει καμία μεγαλύτερη αξία, πέρα από το ότι εξασφαλίζει την ισοτιμία της ψήφου των πολιτών.
Δήλωσε δε ότι το ΚΚΕ θα τη ψηφίσει στη Βουλή, αν δεν αλλάξει στο μεταξύ.
Τέλος, ο νομός για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για χρέη άνω των 500 ευρώ, ισχύoυν και για χρέη προς τους δήμους από 1η Μαΐου. Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης έθεσαν το θέμα στην συνεδρίαση στης 02-05-2018 και από τη Δευτέρα (7/5/2018) κατέθεσαν και πλήρη εισήγηση με θέμα: “ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΠΟ 1Η ΜΑΗ”, προς το Δ.Σ. Από τότε έως σήμερα έχουν γίνει δυο συνεδριάσεις χωρίς να το έχουν συμπεριλάβει στην ημερήσια διάταξη .
Τους παραθέτουμε στην κρίση των πολιτών .

Οι δημοτικοί σύμβουλοι  της Λαϊκής Συσπείρωσης
Νταγκουνάκης Μανώλης
Κουμάκη Αλεξία

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.