Μουσείο Τυπογραφείας

Η σφυροβολία ανδρών στο πρόγραμμα του μίτινγκ “Βενιζέλεια- Χανιά”

Αλλαγή προέκυψε στ’ αγωνίσματα του διεθνούς μίτινγκ στίβου “Βενιζέλεια- Χανιά”, το οποίο θα διεξαχθεί την Κυριακή 9 Ιουνίου στο Εθνικό Στάδιο Χανίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ «… η ομοσπονδία προχώρησε σε μία αλλαγή στα αγωνίσματα της διοργάνωσης, την οποία αποδέχθηκε η αντίστοιχη ευρωπαϊκή και έτσι στο πρόγραμμα των αγώνων θα ενταχθεί η σφυροβολία των ανδρών, αντί του τριπλούν των γυναικών. Εξέλιξη που ικανοποίησε ιδιαίτερα την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία δεδομένο του ότι η σφυροβολία είναι ένα αγώνισμα που δεν περιλαμβάνεται σε πολλά ευρωπαϊκά μίτινγκ, ενώ ήδη είναι έντονο το ενδιαφέρον κορυφαίων αθλητών της Ευρώπης να συμμετάσχουν στη διοργάνωση.  Το μίτινγκ διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ με τον Α.Ο. Κύδων Χανίων και τον Γ.Σ. Ελευθέριος Βενιζέλος και συνδιοργανωτές την περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Χανίων, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τον Δήμο Πλατανιά, ενώ αναμένεται να δώσουν το παρών κορυφαία ονόματα του ελληνικού και παγκόσμιου στίβου. Η διοργάνωση που είναι ενταγμένη στην κατηγορία classic της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και ευελπιστεί από την πρώτη χρονιά διεξαγωγής της να τραβήξει την προσοχή τόσο των αθλητών και αθλητριών, όσο και της ευρωπαϊκής κοινότητας του στίβου.

Αναλυτικά τ’ αγωνίσματα του μίτινγκ.

Άνδρες: 100μ, 400μ, 800μ, μήκος, σφαιροβολία, σφυροβολία

Γυναίκες: 100μ, 400μ, 800μ, 100μ εμπόδια, ακοντισμός, μήκος».

Η αλλαγή αυτή αναμένεται να δώσει την ευκαιρία στους Χανιώτες φιλάθλους να παρακολουθήσουν για πρώτη φορά από κοντά τον πρωταθλητή του Γ.Σ. Ελευθέριος Βενιζέλος, Μιχάλη Αναστασάκη, να ρίχνει σφύρα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.