Μουσείο Τυπογραφείας

Η Ryanair ξεκαθαρίζει: Αποχώρηση από τα Χανιά λόγω αυξημένων τελών

Ryanair.Στην αύξηση των τελών που επέβαλε η Fraport στο αεροδρόμιο Χανίων, αποδίδει την αποχώρησή της από τα Χανιά για τους χειμερινούς μήνες η αεροπορική εταιρεία “Ryanair”.

H εξήγηση αυτή δόθηκε χθες κατά την παρουσίαση του νέου ενισχυμένου προγράμματός της για το αεροδρόμιο της Αθήνας το καλοκαίρι του 2018. «Τo αεροδρόμιο της Αθήνας κινητοποιήθηκε και η Ryanair ανταποκρίθηκε.

Η Fraport δεν κινητοποιήθηκε και αντίστοιχα έπραξε και η Ryanair», σχολίασε χαρακτηριστικά ο εμπορικός διευθυντής της Ιρλανδικής εταιρείας David O’ Brien, ο οποίος πέκανε την παρουσίαση. Ο εκπρόσωπος της Ryanair ανέφερε ότι αυξάνει την επόμενη χρονιά σε ποσοστό 13% την παρουσία της στην Ελλάδα- τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα- με 23 νέoυς προορισμούς, εκ των οποίων οι 13 θα αφορούν την Αθήνα, πέντε νέοι τη Θεσσαλονίκη κι από έναν επιπλέον προορισμό άλλα δημοφιλή τουριστικά νησιά (Κέρκυρα, κ.α.).

Ο κ. O’ Brien ανέφερε ότι η αύξηση στα δρομολόγια της Αθήνας οφείλεται «στη μείωση των χρεώσεων από πλευράς του Ελ. Βενιζέλος, την ίδια ώρα που η Fraport αυξάνει τις αντίστοιχες χρεώσεις στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια» για να αποσαφηνιστεί ωστόσο αργότερα ότι η low cost αεροπορική αξιοποίησε για το πρόγραμμα του 2018 τα γενικότερα κίνητρα που δίνει το Ελ. Βενιζέλος σε όλες τις αεροπορικές για νέους προορισμούς και γεωγραφικές περιοχές, που ουσιαστικά δεν εξυπηρετούνται. Δριμεία κριτική άσκησε ο κ. O’ Brien και στον αρμόδιο υπουργό Χρήστο Σπίρτζη στον οποίο η εταιρεία απέστειλε τρείς επιστολές με συγκεκριμένα ερωτήματα για το θέμα των έργων στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, χωρίς ωστόσο να λάβει ουδεμία απάντηση.

Ο ίδιος απέδωσε στα υψηλά τέλη το ”κόψιμο” των δρομολογίων στα Χανιά φέτος το χειμώνα και στην αδυναμία προγραμματισμού αλλά και στα υψηλά τέλη τη μείωση κατά 43% της παρουσίας της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη. Σημειωτέον ότι για το χειμώνα του 2017 η εταιρεία μείωσε τη θέση της στην Ελλάδα σε ποσοστό 30%.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.