Μουσείο Τυπογραφείας

Η Ρωσσο-Ουκρανική κρίση

Το επεισόδιο μεταξύ της Ρωσσίας και της Ουκρανίας της 25ης Νοεμβρίου, 2018, που κατάληξε στη Ρωσσία να κτυπήσει Ουκρανικά πλοία και να συλλάβει Ουκρανούς ναύτες, όξυνε περισσότερο τις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος γενικοποίησης του επεισοδίου. Ήδη ο Πρόεδρος Ποροσένκο κάλεσε το ΝΑΤΟ να βοηθήσει την Ουκρανία σ’ αυτήν τη διαμάχην.
Ο κ. Πούτιν, από τη πλευρά του δήλωσε ότι όλη αυτή η ιστορία γίνεται ούτως ώστε να αυξηθούν οι μετοχές του κ. Ποροσένκο στις Ουκρανικές εκλογές του Μαρτίου 2019.
Η διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991 έφερε στο προσκήνιο νέες ανεξάρτητες χώρες μεταξύ των οποίων και η Ουκρανία. Η κρίση μεταξύ Ρωσσίας και Ουκρανίας συνεχίζεται από το 2014, όταν η Ρωσσία προσάρτησεν την Κριμαία.
Η σημερινή κρίση με το θερμό επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών φαίνεται να είναι πολύ πιο επικίνδυνη για την ειρήνην και ασφάλεια της περιοχής και πέραν. Είναι γνωστές οι φιλοδοξίες του κ. Πούτιν και η πολιτική των Δυτικών να τις καταστείλουν.
Οι κυρώσεις εναντίον της Ρωσσίας για διάφορους λόγους συνεχίζονται και πολλοί θέλουν να τις αυξήσουν.
Η κρίση στη Συρία φαίνεται προς το παρόν να βρίσκεται σε «καταστολή». Ήλθε, όμως, τώρα το επεισόδιον της Ουκρανίας που απειλεί ακόμη κι’ αυτήν ταύτην τη διεθνή ειρήνην και ασφάλεια.
Ας ελπίσουμεν ότι σοφότερες σκέψεις θα επικρατήσουν μεταξύ της Ρωσσίας και της Ουκρανίας και των υποστηρικτών της ούτως ώστε να μη δοθεί επικίνδυνη συνέχεια στο τελευταίο επεισόδιο μεταξύ των δυο χωρών.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.