Μουσείο Τυπογραφείας

Οι πρώτες αντιδράσεις στα Χανιά για το Exit Poll

P1100946ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Με χαμόγελα και ικανοποίηση είδαν το exit poll στα γραφεία της ΝΔ στα Χανιά. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τα ποσοστά που δίνονται από το exit poll η ΝΔ εξασφαλίζει μια άνετη πλειοψηφία και επιτυγχάνει τον στόχο της αυτοδυναμίας. Πλέον όπως σχολίαζαν στελέχη της ΝΔ το στοίχημα της βραδιάς είναι τα Χανιά να βαφτούν “μπλε”.

66111807_206139283625459_3186152618737008640_n

ΣΥΡΙΖΑ
Με απογοήτευση είδαν τα πρώτα exit poll τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Νεάρχου. Τα στελέχη και οι φίλοι του κόμματος που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς πίστευαν ότι δύσκολα θα ανατρέπονται η διαφορά των ευρωεκλογών ευελπιστουσαν όμως ότι θα μπορούσε να αποτραπεί η αυτοδυναμία της ΝΔ. Με τα πρώτα στοιχεία των exit poll υπήρξε απογοήτευση για τη διαφορά και την ξεκάθαρη αυτοδυναμία που έδειξαν αυτά

ΚΙΝΑΛ

P1210541

Ικανοποίηση στο ΚΙΝΑΛ για το ότι το κόμμα αναδεικνύεται τρίτη δύναμη, σύμφωνα με τα exit polls. Στα γραφεία του ΚΙΝΑΛ στην 1866 βρίσκονταν από νωρίς παλιά στελέχη του κόμματος καθώς και βουλευτές του ΚΙΝΑΛ που ανέμεναν την τελική διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος. Κάποια από τα στελέχη έκαναν λόγο για αναμενόμενα αποτελέσματα ενώ στις πρώτες δηλώσεις της η γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων του ΚΙΝΑΛ, Χρύσα Μακράκη – Χαριτάκη εκτίμησε ότι η Ν.Δ προχωράει για μια αυτοδύναμη κυβέρνηση. «Πρόκειται για μια μεγάλη νίκη της Ν.Δ. Το ΚΙΝΑΛ κατάφερε μέσα σε αυτό το υπερβολικά πολωμένο κλίμα των ημερών να παραμείνει τρίτη δύναμη- που ήταν ο πρώτος μας στόχος- δηλαδή ρυθμιστής της πολιτικής κατάστασης. Ναι μεν με τα πρώτα αποτελέσματα όπως παρουσιάζονται από τα exit polls υπάρχει ενδεχόμενο αυτοδυναμίας όμως τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Νομίζω ότι η νύχτα θα είναι μακρά μέχρι να δούμε τελικά πως θα εξελιχτούν τα πράγματα».
Η κα Χαριτάκη ανέφερε ότι «η ψήφος που έδωσαν οι Έλληνες πολίτες στην Ν.Δ. ήταν μια ψήφος τιμωρίας στην πολιτική που τήρησε τα τελευταία χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ που αποδοκιμάστηκε και από ό,τι φαίνεται φεύγει σε λίγες ώρες από την κυβέρνηση».

ΚΚΕ

P1210543

Χαμόγελα στο ΚΚΕ, καθώς σύμφωνα με τα στελέχη του κόμματος, το κόμμα θεωρείται σταθερή δύναμη και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση ενώ βλέπουν μια αύξηση των ποσοστών του πανελλαδικά. Από νωρίς μέλη του κόμματος και υποψήφιοι βουλευτές παρακολουθούν τα αποτελέσματα των Exit Polls, στα γραφεία του ΚΚΕ στην “Γεφυροπλάστιγγα”. Σε δηλώσεις του μέλος της Τομεακής επιτροπής του ΚΚΕ Φώτης Ρηγανάκος, ανέφερε ότι τα πρώτα ποσοστά των Exit polls, δείχνουν ότι το ΚΚΕ «αποδεικνύεται δύναμη σταθερότητας στο πολιτικό τοπίο της χώρας. Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να δίνει την μάχη και μέσα και έξω από την Βουλή, στο πλάι του λαϊκού, εργατικού κινήματος». Παράλληλα ανέφερε ότι σύμφωνα με τα Exit polls, καταγράφεται μια τάση ανόδου των ποσοστών του ΚΚΕ. Ο ίδιος δήλωσε ότι «η επόμενη μέρα είναι στρωμένη από την απερχόμενη κυβέρνηση και συγκεκριμένα από το δημοσιονομικό πρόγραμμα που κατέθεσε η απερχόμενη κυβέρνηση τον Απρίλιο στην Ε.Ε και δεσμεύει την χώρα μέχρι το 2022 το οποίο βέβαια πρόκειται να υλοποιήσει η Ν.Δ. Όπως φαίνεται θα είναι αντιλαϊκή η επόμενη μέρα για τον λαό μας, ιδιαίτερα για την εργατιά. Γι΄ αυτό το ΚΚΕ θα δώσει τις δυνάμεις του για την ανάταση του λαού μας, για την πραγματική διεκδίκηση της ζωής του».

ΜέΡΑ 25

Με ικανοποίηση είδαν τα αποτελέσματα των exit polls στο ΜΕΡΑ25 καθώς φαίνεται πως εξασφαλίζει την είσοδό του στη Βουλή.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.