Μουσείο Τυπογραφείας

Η Πρέσβειρα της Σλοβακικής Δημοκρατίας στο Ιστορικό Καφέ “Κήπος”

Επίσκεψη στο Ιστορικό Καφέ «Κήπος» της Πρέβειρας της Σλοβακικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, κυρίας Iveta Hricova.To Ιστορικό Καφέ «Κήπος» επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που έκανε στα Χανιά η Πρέσβειρα της Σλοβακικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κυρία Iveta Hricova.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «η κυρία Πρέσβειρα ήταν παράλληλα ενήμερη για τις δράσεις του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης (ΕΗΙCA) δεδομένου ότι σε αυτόν, ένα από τα Ιδρυτικά μέλη είναι το εμβληματικό Ιστορικό Καφέ Stefanka στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.

Την Πρέσβειρα υποδέχθηκε ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης και οικοδεσπότης του Ιστορικού Καφέ «Κήπος», κύριος Βασίλης Σταθάκης, ο οποίος την ξενάγησε στους χώρους του Ιστορικού Καφέ και στη μόνιμη έκθεση Ιστορικής Φωτογραφίας που λειτουργεί στο χώρο.

Την κ. Πρέσβειρα συνόδευαν στην επίσκεψή της ο Πρόξενος της Σλοβακίας στα Χανιά, κύριος Σταύρος Πατεράκης, ο Γενικός Διευθυντής Τουρισμού της Σλοβακίας κύριος Zoltan Kovacs και η Διευθύντρια του Τμήματος Διεθνούς Συνεργασίας στον Τομέα του Τουρισμού κυρία Lenka Sprochova.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης η κυρία Πρέσβειρα δήλωσε ενθουσιασμένη τόσο με το Ιστορικό Καφέ «Κήπος», όσο και με τις δράσεις και πρωτοβουλίες του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης (EHICA), ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου για την πρόταση του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης για καθιέρωση της 8ης Απριλίου, ως Παγκόσμιας Ημέρας Ιστορικών Καφέ. Μια πρωτοβουλία που θα πραγματοποιηθεί με συνέργειες φορέων και Ιστορικών Καφέ της Ευρώπης.
Ενημερώθηκε επίσης για την δημιουργία μιας νέα «Πολιτιστικής Διαδρομής», με την ονομασία «Δρόμος Ιστορικών Καφέ», που θα έχει την πιστοποίηση του Συμβουλίου της Ευρώπης καθώς και για τη φιλοξενία του 10ου διεθνούς συμβουλευτικού forum «Πολιτιστικές Διαδρομές» του Συμβουλίου της Ευρώπης που θα διεξαχθεί το 2020 στα Χανιά της Κρήτης.

Τέλος η κυρία Πρέσβειρα ενημερώθηκε για την πρόταση του κύριου Σταθάκη στα υπουργεία Πολιτισμού και Ανάπτυξης προκειμένου να δημιουργηθεί ειδικός τομέας που αφορά την ανάπτυξη της πολιτιστικής επιχειρηματικότητας.

Η κυρία Πρέσβειρα δεν παρέλειψε να τονίσει πως θα σταθεί αρωγός σε κάθε μελλοντική ενέργεια του Συνδέσμου, και πως θα χαρεί να επιστρέψει στα Χανιά ως καλεσμένη του διεθνούς forum «Πολιτιστικές Διαδρομές» του Συμβουλίου της Ευρώπης, το 2020»

Maria Orfanoudaki

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.