Μουσείο Τυπογραφείας

Η πολιτική συγγραφή

Συνήθως, οι Eλληνες πολιτικοί δεν ασχολούνται με την αυτοβιογραφία τους. Αρθρογραφούν ή συγγράφουν οτιδήποτε άλλο, εκτός από το τι έπραξαν κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Κι αυτό, ίσως επειδή κάθε μεταπολιτευτική κυβέρνηση πνίγεται στα σκάνδαλα και τα ρουσφέτια της. Παλιά ιστορία που δυστυχώς συνεχίζεται.

Ισως πάλι αυτό συμβαίνει από αδυναμία ή σωφροσύνη.

Υποθέτουμε καλόπιστα πως μάλλον συμβαίνει το πρώτο (η αδυναμία), επειδή η μεταπολιτευτική ζωή μας, πλην δύο-τριών πολιτικών προσωπικοτήτων, είναι πάμπτωχη σε πολιτικούς άνδρες ολκής. Γι’ αυτό και οι περισσότεροι επιλέγουν τη σιωπή αφήνοντας στην ιστορία να τους κρίνει και να τους κατατάξει…

…Μικρή εξαίρεση του κανόνα αποτελεί ο Καραμανλής ο “Μικρός”. Σύμφωνα με την τελευταία είδηση, «έντονες αντιδράσεις προκαλεί η πρόσφατη κυκλοφορία του βιβλίου “Κώστας Καραμανλής – Το τελευταίο Εμπόδιο”, ένα βιβλίο που έχει γίνει ήδη Best Seller!

Στο βιβλίο αυτό -πάντα κατά την είδηση- αποκαλύπτονται μια σειρά από γεγονότα που διαδραματίστηκαν τόσο κατά την περίοδο διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, όσο και μετά, την εποχή του, δηλαδή κατά τη σύντομη περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τον Γιώργο Παπανδρέου (ΓΑΠ)!

Και βέβαια όταν γράφει κανείς για τον εαυτό του ή υπαγορεύει σε άλλους να γράψουν, προσπαθεί «να ευλογήσει τα γένια του»! Ετσι, δέκα χρόνια μετά (2007-2018), για πρώτη φορά έρχονται στο φως συγκεντρωμένα όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν (sic) τις προσπάθειες(!) του Κώστα Καραμανλή για τη θωράκιση της οικονομίας από τις συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, αλλά και για τους καταστροφικούς χειρισμούς του Γιώργου Παπανδρέου που έφεραν λίγο αργότερα ως αποτέλεσμα την είσοδο της χώρας μας στα μνημόνια και την χρεοκοπία.

Μας κάνει εντύπωση το πώς ένα βιβλίο που φέρει τον τίτλο “Κώστας Καραμανλής…”, ασχολείται και με τον… επόμενο πρωθυπουργό της χώρας, κατηγορώντας τον μάλιστα! Εικάζουμε πως αυτό γίνεται μάλλον για να επιρριφθούν οι ευθύνες του “πρωταγωνιστή” πρωθυπουργού (Κ. Καραμανλή), στον διάδοχό του στην πρωθυπουργία!

Ολοι όμως γνωρίζουμε πως ο Κ. Καραμανλής γνώριζε πολύ καλά σε ποια άθλια οικονομική κατάσταση βρισκόταν η χώρα μας μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και αντί να προβεί σε καταλυτικές παρεμβάσεις, για να σωθούμε, όπως του είχε ζητήσει ο κ. Αλογοσκούφης (υπουργός τότε των Οικονομικών) αυτός αρκέστηκε να πει το περίφημο «Άστο για αργότερα»! Το αργότερα φυσικά επέφερε τον εκτροχιασμό της οικονομίας, με τις άκαιρες εκλογές, οπότε είχαμε την κατακόρυφη άνοδο του δανεισμού της χώρας (για προεκλογικές παροχές), μέχρι την τελική μας κατάρρευσή. Ναι, είχε και ο ΓΑΠ πολλές ευθύνες, αλλά ας μην τον παρουσιάζουμε και ως «αποδιοπομπαίο τράγο»!

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.