Μουσείο Τυπογραφείας

Οι passe-pARTout μια ανάταση ψυχής τούτης της πόλης

Μια διαπίστωση που μάλιστα επιβεβαιώνεται κάθε φορά· οι passe-pARTout όχι μόνον ομορφύνουν τις βραδιές μας, αλλά κυρίως ανυψώνουν τις ψυχές μας, συντελούν στη δημιουργία του τέλειου “εμείς” που χρειάζεται ο κόσμος αλλά και τούτη η πόλη…
…Μόνο θετικά, σήμερα…
Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού τούτα τα γραφόμενα είναι σαφώς επηρεασμένα από τον αντίκτυπο της προχθεσινής βραδιάς και της παράστασης “ΕΚΤΟΣ” των passe-pARTout στο Εμπορικό Κέντρο Ερμής.
Εκεί στο κέντρο της πόλης όπου δεν έπεφτε καρφίτσα και οι αναπνοές των όσων τυχερών βρέθηκαν -όχι μόνο στην πλατεία του “Ερμής” αλλά και στους δύο ορόφους του- “συγχρωτίστηκαν” ακούγοντας αέρινους ηχοχρωματισμούς μουσικής και μουσικών από την υπέροχη αυτή μουσικοθεατρική ομάδα που απαρτίζεται από νέα κορίτσια και αγόρια που δημιουργούν πολιτισμό… με σεβασμό, αγάπη και γνώση!
Και βέβαια δεν είναι μόνον αυτό. Τα πρόσωπα, και οι εκφράσεις της νεανικής ομορφιάς τους που εντυπώνονται κάθε φορά στα βάθη του “είναι” μας, μας κάνουν να αισιοδοξούμε πως τούτος ο τόπος έχει υλικό που στα κατάλληλα χέρια των καλών “δασκάλων” απογειώνει όχι μόνον την ίδια την ομάδα αλλά και ολόκληρη την πόλη!
Ωστόσο -και το γνωρίζω καλά αυτό- δράσεις όπως αυτές που δημιουργούνται από το μεράκι, την αγάπη γι’ αυτό που κάνουν, την όρεξη και την πολλή δουλειά όλων των συντελεστών, οφείλουμε να τις αγκαλιάζουμε και θεσμικά!
Ο Δήμος; Η Αντιπεριφέρεια; Κι οι δυο μαζί; Οφείλουν να στέκονται αρωγοί σε τέτοιες ομάδες να ακούν τις προτάσεις τους -που έχουν πολλάκις διατυπωθεί- και να βοηθούν ώστε αυτή την ενέργεια των ωραίων αυτών νέων να την πολλαπλασιάζουν προς όφελος κυρίως της νεολαίας των Χανιών αλλά γιατί όχι και προς όφελος της ίδιας της πόλης και του brand name Χανιά.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.