Μουσείο Τυπογραφείας

“Η παραίτηση”

Η νουβέλα του νεότερου Κρητικού λογοτέχνη, του Χανιώτη Αγγελου Ποθουλάκη “Η παραίτηση” παρουσιάστηκε την Παρασκευή το βράδυ στο χώρο τέχνης και θεάτρου “Youca” (Καραϊσκάκη 76) από τις εκδόσεις “Ραδάμανθυς”. Πρόκειται για το πρώτο πεζό καθώς έχει εκδώσει και μία ποιητική συλλογή και όπως είπε ο ίδιος ο συγγραφέας προσπάθησε στο βιβλίο αυτό να αποτυπώσει: “την αποξένωση του ανθρώπου από το περιβάλλον και τον έξω κόσμο και κυρίαρχα από τον ίδιο του τον εαυτό, την λεγόμενη αλλοτρίωση δηλαδή. Κατά τη διάρκεια της συγγραφής προέκυψαν και άλλα ζητήματα και προβληματισμοί, κοινωνικοί ως επί το πλείστον”.
Ο συγγραφέας Χρήστος Τσαντής και υπεύθυνος των εκδόσεων “Ραδάμανθυς” είπε από την πλευρά του: “είναι μία ξεχωριστή μέρα μέρα διότι έχουμε τη χαρά να παρουσιάζουμε τον νεότερο κρητικό λογοτέχνη της εποχής μας. Ο Αγγελος είναι φοιτητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και μόλις στα 24 του καταφέρνει να κάνει μία νουβέλα η οποία είναι βαθειά υπαρξιακή με ψυχολογική γραφή με διεισδυτικό βλέμμα, κρατώντας σαν πηγή έμπνευσης την πόλη που ζει, τα Χανιά με τις ομορφιές της, με τα τρωτά της αλλά όχι με επιφανειακό τρόπο. Βαθαίνει δηλαδή τους ήρωες, τους καθημερινούς ανθρώπους που περιγράφει στα διλήμματα και στα αδιέξοδα τα οποία αντιμετωπίζουν. Νομίζω ότι είναι ένα βιβλίο που αξίζει πραγματικά να διαβαστεί και ένας συγγραφέας που αξίζει να αγκαλιαστεί από το χανιώτικο κοινό γιατί έχει και πολύ μέλλον μπροστά του”.
Στην κατάμεστη αίθουσα για το βιβλίο μίλησαν επίσης η Αθανασία Κοκκινάκη, ψυχολόγος, η Αγγελική Μπεμπλιδάκη, Εθελόντρια των “Γιατρών του Κόσμου”, του Δικτύου “Διαβάζω για τους άλλους” και αρθρογράφος της στήλης “Σκέψεις μιας Εθελόντριας” στα “Χανιώτικα Νέα” και ο Μανόλης Χατζηπαναγιώτου, δάσκαλος.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.