Μουσείο Τυπογραφείας

Η NASA γράφει ξανά ιστορία: To New Horizons θα «κάνει Πρωτοχρονιά» στο μυστηριώδες Ultima Thule

nh-surfaceΈτοιμη να γράψει ιστορία για άλλη μια φορά είναι η NASA, αφού το διαστημικό σκάφος New Horizons θα φτάσει, την Πρωτοχρονιά, εκεί που καμία άλλη αποστολή της δεν έχει φτάσει! Όπως μεταδίδει το cnn.gr  πρόκειται να συλλέξει δεδομένα από έναν μικροσκοπικό κόσμο, ο οποίος απέχει περίπου 6,5 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη και βρίσκεται στην άκρη του ηλιακού συστήματος.

Επισήμως, το μυστηριώδες αντικείμενο ονομάζεται «2014 MU69», ωστόσο έπειτα του διαγωνισμού της NASA αποκαλείται και «Ultima Thule» («Έσχατη Θούλη») που σημαίνει «πέρα από τον γνωστό κόσμο».

Το διαστημικό σκάφος θα πλησιάσει τον μικροσκοπικό κόσμο όσο πιο κοντά γίνεται μετά από 13 ολόκληρα χρόνια που του πήρε για να το φτάσει. Όταν αυτό συμβεί, η «Έσχατη Θούλη» θα χαρακτηριστεί ως τον πιο μακρινό κόσμο που έχει επισκεφθεί ποτέ ανθρώπινο αντικείμενο.

Εάν όλα πάνε βάσει σχεδίου, το New Horizons θα περάσει από τον «2014 MU69» με ταχύτητα 62.764/χλμ τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς.

Μάλιστα, θα γίνει και live μετάδοση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.