Μουσείο Τυπογραφείας

Η μετάλλαξη

Αργά και σταθερά «η πρώτη φορά» αριστερή κυβέρνηση (τώρα πια χωρίς τους ΑΝΕΛ, αλλά πλαισιωμένη από καιροσκόπους “ανεξάρτητους” διαλυμένων μικρών κομμάτων), προσπαθεί να κρατηθεί στην εξουσία, όπως-όπως.

Εκτός αυτού, επιθυμεί διακαώς -προσωπικά ο κ. Τσίπρας- να γίνει ένας δεύτερος Ανδρέας, ίσως “εκδικούμενος” τη μεγάλη ικανότητα του Ανδρέα να διεμβολίσει πέρα για πέρα την αριστερά του 1981.

Μόνο που ο Αντρέας δεν αντιγράφεται, ούτε μπορεί να τον μιμηθεί κανείς στη στρατηγική του. Ο κ. Τσίπρας, με άλλους όρους φυσικά, υπό άλλες συγκυρίες, με μεγαλύτερη αδιαφορία του λαού για την πολιτική καθώς και με άλλα πολιτικά μεγέθη, φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει το αντίθετο του Ανδρέα. Εκείνος, ο Ανδρέας, μετατόπισε το Κέντρο προς τα αριστερά. Αυτός, ο Τσίπρας, επιδιώκει να κατακτήσει το Κέντρο, με μια έφοδο εξ αριστερών.

Και είναι περίεργο, 100 χρόνια από τη γέννηση του Ανδρέα, να γίνεται προσπάθεια για “επανάληψη” του ιδίου πειράματος. Αλλά ο Ανδρέας, διεμβολίζοντας την τότε Αριστερά, είχε προσελκύσει σπουδαίες προσωπικότητες του χώρου, που τον πλαισίωσαν και συνετέλεσαν στο να επιτευχθεί η μεγάλη μετεμφυλιακή συμφιλίωση του λαού.

Ο κ. Τσίπρας, με την εναγώνια προσπάθειά του να… αφομοιώσει την άλλοτε πανίσχυρη Κεντροαριστερά προς όφελός του και μόνο (διατήρηση ή επάνοδος στην εξουσία), πιθανόν να αποσκοπεί και στη μετεκλογική δημιουργία ενός νέου φορέα. Με “μεταλλαγμένη” την… αριστερά σε ένα συνονθύλευμα “γυρολόγων” πολιτικών αγνώστου ιδεολογίας και οράματος και με κάποιο καινούργιο βαρύγδουπο όνομα.

Επιδιώκει να ισχυροποιηθεί και ως αξιωματική αντιπολίτευση κυρίως για να ενισχύσει το προφίλ του ως εκπροσώπου μιας “νέας” Κεντροαριστεράς στην Ε.Ε.

1 σχολιο

  • [Καγιαλές] ~ 21 Φεβρουαρίου 2019 ~ 16:36 ~ Απάντηση

    Αξιότιμε κύριε,πλην των χαρακτηριστικών των δύο πολιτικών που συγκρινόμενοι είναι μέρα με νύχτα,υπάρχει και ένας ακόμη καθοριστικότατος παράγων που στέλνει τον ένα στο ζενίθ και τον άλλο στο ναδίρ.Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε να κυβερνήσει μια χώρα με διαχειρίσιμα οικονομικά προβλήματα έχοντας στην φαρέτρα του προς υποστήριξη της πολιτικής του τα πακέτα Ντελόρ,τα πακέτα Σαντέρ,τα Μ.Ο.Π.και ευνοϊκότατες ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και μάλιστα χωρίς κανένα έλεγχο.Τώρα οι κουτόφραγκοι ελέγχουν που πάει και το τελευταίο ΕΥΡΩ και απαιτούν να δώσεις για να πάρεις(βλέπε σκοπιανό).Θα μου πείτε και παλαιότερα που μας είχαν εμπιστοσύνη και μας χρηματοδοτούσαν χωρίς κανένα έλεγχο για την ανάπτυξη των υποδομών και της οικονομίας της χώρας τα έδιναν.Ας πρόσεχαν…..Με εκτίμηση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.