Μουσείο Τυπογραφείας

Οι μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο

w25-104108imageΠριν τρεις μέρες, στη συνοικία Χιμπίγια της ιαπωνικής πρωτεύουσας έγιναν τα βαφτίσια των δύο μασκότ των Ολυμπιακών του 2020 στο Τόκιο.
Τους δύο σούπερ ήρωες – έναν για του Ολυμπιακούς και έναν για τους Παραολυμπιακούς – έχει σχεδιάσει ο Ρίο Τανιγκούτσι και επελέγησαν από τους μαθητές σχεδόν 17.000 δημοτικών σχολείων σε όλη τη Ιαπωνία.
Οι επίσημες μασκότ είχαν παρουσιαστεί τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά έως σήμερα δεν είχαν ονόματα. Τώρα απέκτησαν. Η καρό μπλε και άσπρη μασκότ των Ολυμπιακών ακούει στο όνομα «Μιραϊτόουα». Έμπνευση για το όνομά της είναι οι ιαπωνικές λέξεις «μιράι», που σημαίνει «μέλλον» και «τόουα» που σημαίνει «αιωνιότητα». «Αυτό το όνομα επελέγη για να προωθήσει ένα μέλλον αιώνιας ελπίδας στις καρδιές των ανθρώπων όλου του κόσμου» είπαν οι διοργανωτές.
Η μασκότ των Παραολυμπιακών, ένας καρό ροζ και άσπρος σούπερ ήρωας, βαφτίστηκε «Σομέιτι». Το όνομα προέρχεται από τη λέξη «σομέισινο» (άνθος κερασιάς) με έναν μικρό υπαινιγμό της αγγλικής έκφρασης «so mighty» (τόσο δυνατός). «Ο Σομέιτι διαθέτει αισθητήρες σε σχήμα λουλουδιών κερασιάς, και επιδεικνύει τεράστια ψυχική και σωματική δύναμη» εξήγησαν οι διοργανωτές. «Αντιπροσωπεύει τους αθλητές των Παραολυμπιακών που υπερπηδούν εμπόδια και επαναπροσδιορίζουν τα όρια του τι είναι κατορθωτό» πρόσθεσαν.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.