Μουσείο Τυπογραφείας

Η Κρήτη της εξωστρέφειας

NatRisk_4Τρεις ειδήσεις έρχονται να αναδείξουν την Κρήτη της εξωστρέφειας, αυτή που έχει το βλέμμα προσανατολισμένο στον σύγχρονο κόσμο της γνώσης.
Πρώτη είδηση: Σε εργαστήρια του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του Ιδρύματος Τεχνολογίας Ερευνας (ΙΤΕ) της Κρήτης, φιλοξενείται ομάδα 9 φοιτητών από το Πανεπιστήμιο της West Virginia (WVU) των ΗΠΑ, με σκοπό την εκπαίδευση σε θέματα νανο-τεχνολογίας.
Δεύτερη είδηση:  Την Κρήτη και τα Χανιά γνωρίζουν από κοντά 14 νεαροί ομογενείς από την Αμερική και στον Καναδά που με τη συνδρομή της ΑΧΕΠΑ πραγματοποιούν επίσκεψη στην Ελλάδα.
Τρίτη είδηση:  Το Πολυτεχνείο Κρήτης επισκέφτηκε ομάδα καθηγητών από το εξωτερικό (φωτ.) στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ για την ανάπτυξη ικανοτήτων, με στόχο την ανάπτυξη μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών για τη διαχείριση φυσικών καταστροφών στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο της Νις στη Σερβία.
Σε μια εποχή που η επικαιρότητα κατακλύζεται από αρνητικά γεγονότα, οι θετικές ειδήσεις, όπως αυτές, είναι συχνά ζητούμενο. Είναι, ωστόσο, γεγονότα που αναδεικνύουν την Κρήτη της εξωστρέφειας στον Κόσμο τού σήμερα και του μέλλοντος αλλά και μια άλλη εκπαίδευση, αυτή που εννοεί να “χαράζει” γέφυρες και να ανοίγει δρόμους…

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.