Μουσείο Τυπογραφείας

Οι κινηματογραφικές δημιουργίες ταξιδεύουν…

Σε έναν ακόμη διεθνή διαγωνισμό συμμετέχει από τις 15 ως τις 21 Απριλίου 2019 το πρώτο ντοκιμαντέρ μικρού μήκους των μαθητών του Γυμνασίου Αλικιανού Χανίων με τίτλο «Η δική μου μέρα».

2 NTOKIMANTER
Οπως ανακοινώθηκε από το σχολείο, μετά από δύο συμμετοχές σε Καναδά και Ιταλία τη βδομάδα αυτή συμμετέχει στο φεστιβάλ The Lift-Off Sessions! Οι φιναλίστ προβάλλονται στο Pinewood Studios τον Αύγουστο και αποτελούν μέρος του screening του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λος Άντζελες στο Raleigh Studios, το Χόλιγουντ το καλοκαίρι. Ο πρώτος γύρος του διαγωνισμού διεξάγεται διαδικτυακά μέσω της Vimeo On-Demand. Η ιστορία του Αντώνη και των συμμαθητών του κατέχει επάξια την 31η θέση στον διαγωνισμό, ανάμεσα σε 83 ταινίες καταξιωμένων σκηνοθετών από όλο τον κόσμο!
Επίσης, η 2η ταινία-ντοκυμαντέρ του Γυμνασίου Αλικιανού, με τίτλο «Με την καρδιά μου» ταξιδεύει στην Ιταλία, στο XII international short film festival CORTI A PONTE, μαζί με 11 ταινίες από άλλες χώρες, στην κατηγορία των μαθητικών ταινιών ηλικίας 11-13 χρόνων!!! Η ιστορία της Βαγγελίτσας και των συμμαθητών της συγκίνησε τόσο, ώστε να επιλεγεί ανάμεσα σε 809 ταινίες από 48 χώρες για να προβληθεί μαζί με 11 ακόμα ταινίες στις 30/4 και στις 7/5 2019 στην Πάδοβα της Ιταλίας.
Τέλος, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι και οι δύο ταινίες του σχολείου δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο των cineμαθημάτων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.