Μουσείο Τυπογραφείας

Η Κίνα προειδοποίησε τις ΗΠΑ εναντίον της ανάπτυξης πυραύλων μέσου βεληνεκούς στην Ασία

kinaΗ Κίνα προειδοποίησε σήμερα , όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, τις ΗΠΑ εναντίον της ανάπτυξης πυραύλων μέσου βεληνεκούς στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού προτρέποντας ταυτόχρονα τις χώρες της περιοχής, ιδίως την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και την Αυστραλία, να επιδείξουν «σύνεση». «Η Κίνα δεν θα μείνει με τα χέρια σταυρωμένα και θα είναι υποχρεωμένη να λάβει μέτρα ανταπόδοσης εάν οι ΗΠΑ αναπτύξουν πυραύλους επιφανείας μέσου βεληνεκούς σε αυτή την περιοχή του κόσμου, στο κατώφλι της», τόνισε σε δημοσιογράφους ο γενικός διευθυντής του τμήματος ελέγχου των εξοπλισμών του υπουργείου Εξωτερικών, ο Φου Κονγκ, επιμένοντας πως σε αυτή την περίπτωση «τα πάντα θα είναι στο τραπέζι».

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιοχή ο νέος επικεφαλής του Πενταγώνου, ο Μαρκ Έσπερ, δήλωσε το Σάββατο ότι θέλει να αναπτυχθούν «το συντομότερο δυνατόν» στην Ασία νέα συμβατικά όπλα μέσου βεληνεκούς, αφού οι ΗΠΑ απαλλάχθηκαν πλέον από τη συνθήκη INF. Δεν διευκρίνισε πού έχουν πρόθεση να αναπτύξουν τέτοια όπλα οι ΗΠΑ, πάντως κατά την περιοδεία του στην περιοχή επισκέφθηκε την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Ιαπωνία, τη Μογγολία και τη Νότια Κορέα. Ερωτηθείς σχετικά, ο Φου δεν θέλησε να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες για τα μέτρα αντιποίνων που θα μπορούσε να θέσει σε εφαρμογή το Πεκίνο. «Προτρέπουμε τις γειτονικές χώρες να επιδείξουν σύνεση και να μην επιτρέψουν την ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων στο έδαφός τους, διότι αυτό δεν θα είναι προς το συμφέρον της εθνικής τους ασφάλειας», διεμήνυσε πάντως.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.