Μουσείο Τυπογραφείας

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις καταστροφές

Κύριε διευθυντά,
τις τελευταίες ημέρες ακούγονται διάφορα περίεργα, περί ευθύνης κάποιων ομάδων, σε σχέση με τις καταστροφές που επήλθαν στον νομό μας λόγω της έξω από κάθε πρόβλεψη τρομερής νεροποντής των τελευταίων ημερών που προξένησε πολλές ζημιές σε καλλιέργειες και περιουσίες, σε πολλές περιοχές του νομού Χανίων.
Εδώ θέλουμε σαν Οικολόγοι Πράσινοι να τονίσουμε ότι ποτέ δεν είπαμε να μην καθαρίζονται και διαπλατύνονται όπου χρειάζεται τα ποτάμια, να μην συντηρούνται οι γέφυρες, να μην ενισχύονται τα πρανή των λόφων με βλάστηση και άλλη υποστηριξη, όταν κριθεί οτι χρειάζεται. Ακριβώς το αντίστροφο συνέβαινε και συμβαίνει.
Δεν γνωρίζουμε από πού εκπορεύεται και συντηρείται αυτή η κινδυνολογία και για ποιους λόγους, παρόλο που κάποιοι είναι εμφανείς.
Είναι άδικο ότι αυτοί που προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο όσον αφορά την ανακύκλωση των σκουπιδιών, τον καθαρισμό των ακτών και των θαλασσών, το μη κάψιμο των πλαστικών αλλά και των κλαδιών γιατί δημιουργούνται διοξίνες και βαρέα μέταλλα όπως κάδμιο, υδράργυρος, θάλλιο, και αποθηκεύονται στο έδαφος και τόσα άλλα που έχουν να κάνουν με την ποιότητα ζωής σε ένα τόπο, να κατηγορούνται για τέτοια πράγματα.
Είναι άδικο να δημιουργούμε αποδιοπομπαίους τράγους χωρίς αιτία, μόνο και μόνο για να μεταθέσουμε τις ευθύνες από  τυχόν παραλείψεις ή λάθη που έχουν γίνει, χαρακτηρίζοντας άλλους υπεύθυνους, ενώ θα έπρεπε να είχαν προβλέψει όχι βέβαια για τις καιρικές συνθήκες, αλλά για την αντιμετώπιση των συνεπειών τους.
Ειδικά για τη κλιματική αλλαγή που κατά τη γνώμη μας, έχει ήδη επέλθει, τονίζαμε τους φόβους, τους κινδύνους και τις προφυλάξεις που θα έπρεπε να πάρουμε εδώ και πολλά χρόνια, ενώ άλλοι επιστημονίζοντες έλεγαν ότι αυτά είναι υπερβολές ή στην καλύτερη περίπτωση ότι αποτελούν μόνο ενδείξεις…
Γιώργος Παπαδάκης
Οικολόγοι Πράσινοι  Χανίων

1 σχολιο

  • [Πατσουράκης Μιχάλης] ~ ~ ~ Απάντηση

    Κατατοπιστική απάντηση σε όσους λένε εύκολα λόγια!

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.