Μουσείο Τυπογραφείας

Η Ιαπωνία προτείνει μετάλλια από ανακυκλωμένα υλικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020

olumpiako-metallioΟι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων της Ιαπωνίας παρουσίασαν μια πρόταση για την απονομή μεταλλίων από ανακυκλωμένα μέταλλα από κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές.

Η κίνηση αποτελεί μέρος των προσπαθειών των διοργανωτών να δημιουργήσουν ένα περιβαλλοντικά βιώσιμο προηγούμενο για τους αγώνες, που θα λάβουν χώρα στην ιαπωνική πρωτεύουσα το 2020.

Η πρόταση θα έχει ως αποτέλεσμα τα χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια να κατασκευαστούν από ανακυκλωμένα πολύτιμα μέταλλα που προέρχονται από παλιές ηλεκτρονικές συσκευές, από κινητά τηλέφωνα έως υπολογιστές.

Η ιδέα αυτή παρουσιάστηκε από μία 19μελή ειδική ομάδα, αρμόδια για την εκπόνηση ενός «σχεδίου κληρονομιάς» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, και θα υποβληθεί στην Οργανωτική Επιτροπή του Τόκιο 2020 αργότερα αυτό το μήνα για επίσημη έγκριση.

Διαβάστε περισσότερα στη Ναυτεμπορική

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.